Снимка: БГНЕСБританският външен министър Борис Джонсън, който отдавна се застъпва

...
Снимка: БГНЕСБританският външен министър Борис Джонсън, който отдавна се застъпва
Коментари Харесай

Борис Джонсън не иска безкрайно дълъг Брекзит

Снимка: БГНЕС
Британският външен министър Борис Джонсън, който от дълго време се застъпва за напускането на Евросъюза, предизвести министър-председателя Тереза Мей против Брекзит, който е " мек, разтеглив и като че ли безпределно дълъг " като ролка тоалетна хартия. Това той написа във в. „ Сън “ във връзка втората годишнина от референдума за излизане на Англия от Европейски Съюз, съобщи БГНЕС.
В материала си Джонсън упорства против " Брекзит като тоалетна хартия “, употребявайки жаргонната дума за тоалетна хартия, и прикани премиера си да " извърши мандата на народа и да достави цялостен английски Брекзит ".
Екипът на Мей е на път да влезе в идващия кръг от договаряния с сътрудници от Европейски Съюз, само че към момента би трябвало да дефинира тъкмо какво желае от бъдещите връзки на Англия с континента, изключително в региона на митническото контролиране.
Борещите се срещу Брекзит би трябвало да отбележат годишнината с проява в Лондон, настоявайки за " гласоподаване на народа " дали да бъде утвърдена окончателната договорка, която Мей подписа с Европейски Съюз, в случай че въобще бъде реализирано съглашение.
Министърът на търговията Лиъм Фокс, някогашен евроскептик, упорства, че министър-председателят към момента е подготвена да се откаже от договарянията, в случай че не бъде реализирана приемлива договорка. " Премиерът постоянно е казвал, че никаква договорка е по-добра от неприятна договорка ", споделя Фокс пред Би Би Си. „ Важно е, когато влезем в идната фаза от договаряния, Европейски Съюз да разбере това и да повярва в него... Мисля, че нашите сътрудници в договарянията няма да бъдат мъдри в случай че си помислят, че министър председателят просто е блъфирал.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР