Снимка: BBCМарк Зукърбърг заяви, че ако САЩ не одобрят криптовалутата

...
Снимка: BBCМарк Зукърбърг заяви, че ако САЩ не одобрят криптовалутата
Коментари Харесай

Криптовалутата Либра може да остане в миналото

Снимка: BBC
Марк Зукърбърг съобщи, че в случай че Съединени американски щати не одобрят криптовалутата Либра, Facebook ще се откаже от нея.
Facebook – като топ обществена медия – би изляза от Асоциация „ Либра “ при положение, че останалите ѝ членове решат да пуснат криптовалутата преди американските регулаторни органи да одобрят този ход, споделя още той. Все отново Зукърбърг се надява да не се стигне до такава степен.

Фейсбук-основателят добави, че неговият екип е в контакт с над 30 регулаторни органи по целия свят по отношение на плана Либра и даде обещание да даде по-късно на Конгреса цялостния лист на контактуващите по този въпрос регулатори, предава БНР.

На въпрос за какво планът " Либра " е бил зарязан от редица " постоянни сътрудници ", в това число от компании като MasterCard и Visa, Зукърбърг съобщи, че съгласно него евентуалните сътрудници преразглеждат своето присъединяване, защото планът е " рисков " и е подложен на непоколебим надзор.

Създателят на Facebook не съумя да обори опасенията на конгресмените за пране на пари посредством внедряването и потреблението на Либра. Все отново той даде обещание тя да следва международните стандарти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР