Снимка: АП/БТАОбобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през

...
Снимка: АП/БТАОбобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през
Коментари Харесай

Ракетни удари оставиха без ток 10 милиона украинци

Снимка: АП/БТА
Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното денонощие.

Нови съветски удари удариха бяха отправени към разнообразни градове в Украйна в четвъртък, парализирайки енергийната инфраструктура на страната и потопявайки милиони хора в мрак. Те съответстваха с настъпването на зимата и рухването на температурите.

Повтарящите се обстрели прекъснаха доставките на електричество и вода в Украйна, оповестява Агенция Франс Прес, само че Кремъл упрекна за страданията на цивилните отводът на Киев да договаря, а не съветските офанзиви.

Журналисти от Агенция Франс Прес в няколко украински града споделиха, че последното нахлуване съответства с първия сняг за сезона. Официални лица в Киев предизвестиха за „ сложни “ дни.

„ В момента над 10 милиона украинци са без електричество “, изключително в региона на Киев, съобщи украинският държавен глава в постоянното си телевизионно послание.

Националният електроенергиен оператор Укренерго разгласи удължение на спиранията на тока през вчерашния ден заради „ утежняване на обстановката “.

Поради внезапното захлаждане потреблението на електричество се усили в районите на Украйна, което в допълнение усложни така и така сложната обстановка в електроенергийната система, а това води до по-обхватни ограничавания в потреблението на сила в цялата страна, уточни Укренерго.

Ударите по енергийната мрежа на Украйна следват поредност от неуспехи на бойното поле за Русия.

В региона на Донецк се водят най-тежките боеве от войната до момента. Руските сили бяха подсилени от войски, изтеглени от град Херсон на юг, който Украйна си върна предходната седмица. Руските сили са стреляли с артилерия по градовете Бахмут и близкия Соледар, наред с други, твърди украинската войска.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР