Снимка: AP/БТА Строителни материали в двата подземни етажа на сградата

...
Снимка: AP/БТА Строителни материали в двата подземни етажа на сградата
Коментари Харесай

Взрив на газова бутилка е причинил пожара в Истанбул, при който загинаха 29 души

Снимка: AP/БТА

Строителни материали в двата подземни етажа на постройката са се запалили при детонацията. На приземния етаж се намира нощен клуб " Маскарад ", където през вчерашния ден служащи са правили шумоизолационни и заваръчни работи.

Вижте всички фотоси

Част от строителните материали са влакнести и са се разгорели като факли, сподели представител на пожарната пред телевизионния канал Сьозджю.

Снимка: AP/БТА

По думите му в заведението липсва противопожарна техника.

Като спомагателна причина за нещастието се показва фактът, че помещението е единствено с една входна врата, без спешен излаз. Повечето от хората, намиращи се вътре, са умряли от задушаване.

Снимка: AP/БТА

Очевидци описаха пред малкия екран Сьоджю, че спасителите са вадели от вътрешната страна почернели трупове. Пламъци и облаци пушек са се разнасяли в близост. По време на случая в постройката е имало към 60-70 души.

Снимка: AP/БТА

В документално изказване от община Бешикташ се показва, че нощният клуб не е изискал позволение за ремонта, както се изисква по правилник. Отбелязва се също, че заведението има позволение от 1987 година, което е възобновено през 2018 година заради промяна на притежателя.

Задържани са 9 души от управлението на нощния клуб и няколко служащи. Трима от арестуваните са със правосъдни досиета за престъпни прояви, заяви ТРТ Хабер.

Снимка: AP/БТА

По информация на малкия екран представители на дипломатическите задачи на Германия, Съединени американски щати, Англия и на Делегацията на Европейски Съюз в Истанбул са изразили съболезнования за жертвите на пожара.

Продължава широкомащабното следствието по случая.

Снимка: AP/БТА

Назначени са двама инспектори от Министерството на вътрешните работи, съобщи министърът на вътрешните работи Али Йерликая в профила си в обществената мрежа " Екс ".

Снимка: AP/БТА

Допълнително са назначени и трима инспектори от Министерството на труда и обществената сигурност.

Снимка: AP/БТА

Полицейски екипи, пожарникари, медицински избавителни екипи и коли за спешна помощ участваха в избавителната интервенция за изваждането на блокираните в блока хора.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР