Снимка: Алексей Навални, фейсбукАко руското правителство е искало Навални да

...
Снимка: Алексей Навални, фейсбукАко руското правителство е искало Навални да
Коментари Харесай

Отравянето на руския опозиционен лидер Алексей Навални е една от темите на телефонния разговор между Меркел и Путин

Снимка: Алексей Навални, фейсбук

Ако съветското държавно управление е желало Навални да бъде токсичен, нямаше да го пусне в чужбина. Ако управляващите в действителност са желали да го отровят, надали биха го пратили на лекуване в Германия.

Това е версията на руския президент Владимир Путин, която той описа пред гостите на дискусионния клуб " Валдай ".

Отравянето на съветския опозиционен водач Алексей Навални беше една от тематиките на телефонния диалог сред немския канцлер Ангела Меркел и съветския президент Владимир Путин, беше доказано от представител на немското държавното управление.  Пресслужбата на Кремъл, обаче въобще не загатва тематиката за отравянето на Навални в отчет за диалога сред двамата водачи, оповестява ТАСС.
Други въпроси, разисквани от Меркел и Путин, бяха спорът в Нагорни Карабах и обстановката в Източна Украйна.  Освен това политиците се съгласиха да продължат да поддържат контакти сред здравните министерства на двете страни в битката против пандемията от ковид.

След отравянето на Алексей Навални с нервозен сътрудник от вида „ Новичок “, което се състоя в Томск на 20 август 2020 година,  отношенията сред Берлин и Москва видимо са охладени. Във връзка с потреблението на неразрешено химическо оръжие на територията на Русия, Европейски Съюз, по предложение на Франция и Германия, вкара наказания против няколко съветски чиновници.

Те бяха контрактувани в Брюксел на 14 октомври. От своя страна Русия  отхвърля всички обвинявания в съпричастност към закононарушението и назовава Германия, където Навални беше лекуван след отравянето, " водач " на борбата с Русия в Европа.

„ Казах на немския външен министър Хайко Маас, мога да повторя това,  тъй като мисля, че за никого не е загадка, че виждаме по какъв начин Германия е поела ролята на водач на новото утежняване в връзките с Русия.

Притесняваме се от това, в това число от позиция на световната роля, която Германия играе в Европа ",  съобщи съветският външен министър Сергей Лавров на онлайн конференция след срещата си с немския сътрудник.

Хакерската офанзива против компютрите на депутатите от Бундестага през 2015 година и убийството на някогашния чеченски полеви командир  Зелимхан Хангошвили в центъра на Берлин през 2019 година също оказаха негативно въздействие върху развиването на връзките сред Русия и Германия. Руските управляващи са обвинени, че са забъркани и в двете закононарушения.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР