Снимка- Агенция МониторМинистър-председателят Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до премиера

...
Снимка- Агенция МониторМинистър-председателят Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до премиера
Коментари Харесай

Борисов и Радев със съболезнования за Валери Жаскар д’Естен

Снимка- Агенция Монитор

Министър-председателят Бойко Борисов изпрати съболезнователна депеша до премиера на Франция Жан Кастекс във връзка кончината на видния френски общественик и президент на Франция от 1974 г до 1981 година Валери Жаскар д’Естен, оповестиха от държавната пресслужба.

" покровител на европейските полезности, общественик с голям принос за европейската интеграция и одобряването на гражданските свободи, неотклонен бранител на европейския блян ", показва министър председателят Борисов в съболезнователната депеша.

" Българите ще запазят топъл спомен от визитата на Валери Жаскар д’Естен в България през 2008 година, Ще запомним Валери Жаскар д’Естен като политик с ярка визия за развиването на Европейския съюз и ревнив единствено година след одобряваното на страната ни в Европейския съюз ", отбелязва още министър-председателят Бойко Борисов до премиера на Франция.

Държавният глава Румен Радев изпрати през днешния ден съболезнователно писмо до своя френски сътрудник президента Еманюел Макрон във връзка кончината на видния политик и общественик Валери Жискар д’Естен.

" Валери Жискар д’Естен ще остане в паметта ни като една от най-забележителните персони във френската и европейската политика, с безценен принос за развиването на демокрацията, одобряването на гражданските свободи и построяването на обединена и солидарна Европа ", декларира в писмото си българският президент.

Президентът на Франция (1974 -1981 г.) Валери Жискар д’Естен умря на 94 годишна възраст. Той е умрял в резултат на затруднения от коронавирусна зараза в дома си в Централна Франция, заобиколен от фамилията си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР