снимка: А.И., Забелязано във ВарнаСлед като преди известно време в

...
снимка: А.И., Забелязано във ВарнаСлед като преди известно време в
Коментари Харесай

Нова интересна забрана в Морската градина на Варна! Дали е адекватна?

снимка: А.И., " Забелязано във Варна "

След като преди известно време в Морската градина на Варна за малко се появи табела, която забраняваше карането на колело, в този момент в парка има нова възбрана, към която има нееднозначно отношение.

Тя се отнася до прекосяването на така наречен Мостче на желанията в алпинеума. Според поставената табела, деца под 10 годишна възраст не могат да минават сами по мостчета, а би трябвало да са безусловно с компаньон. Снимките на табелата бяха оповестени в групата „ Забелязано във Варна “.



Новата възбрана - без значение дали се харесва на родителите или не – има един главен проблем и това е, че в действителност не е нищо повече, от предизвестие или благопожелание, тъй като не почива на никаква нормативна основа и не може да докара до никаква глоба. Всъщност, единственото, което може да последва, в случай че едно дете под посочената възраст мине по мостчето, някой да му направи забележка, да му се скара или да вдигне скандал на родителите му.

Много родители обаче (поне на думи) поддържат възбраната.

Интересно е за се означи, че до неотдавна Мостчето на желанията беше остаряло и в действителност можеше да се сметне за рисково. Забрана за прекосяването по него тогава нямаше, нито пък достъпа до него беше стеснен. Както се знае също така, името на мостчето е такова, тъй като се има вяра, че в случай че го минеш заднешком със затворени очи, ще ти се извърши това, което си пожелаеш.



Новото Мостче на желанията е надалеч по-стабилно и крепко, сложена е даже и предпазна мрежа. Затова и възбраната наподобява ненапълно пресилена.



Голяма част от коментиращите считат, че става въпрос за презастраховане на общината по отношение на вероятно неодобрение на родители, че оборудването е рисково за деца. Заедно с това то е и увещание на родителите, че отговорността за децата им в Морската градина е на първо място тяхна.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коме
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР