Снимането на филми извън графика не е евтино, нито спирането

...
Снимането на филми извън графика не е евтино, нито спирането
Коментари Харесай

Холивуд очаква загуби за $ 20 млрд... като за начало

Снимането на филми отвън графика не е на ниска цена, нито прекъсването на производството по стотици сюжети или пък спирането на телевизионни сериали. А какво се случва с бостаналите без работа артисти, каскадьори, асистенти?… 70 000 кина са затворени в Китай, последвани от множеството страни в Европа и Съединени американски щати. Предварителните оценки демонстрират, че ударът ще е по-сериозен от всичко, което Холивуд е преживявал до момента, а загубите ще са задминат единайсетцифрена сума, даже в случай че изискванията останат същите (а не се влошат).

Глобалният бокс офис към този момент пое " коронавирусен " удар от най-малко 7 милиарда $. Ако броим остатъка от март и април, изгубените доходи ще се повишат с още 10 милиарда. А в случай че рецесията продължи и след май, това ще задмине всички предвиждания, съгласно „ Холивуд Рипортър “.

Ето някои съответни цифри: Отлагането на идния филм за Джеймс Бонд евентуално ще коства от 30 до 50 милиона $ по-скъпо от плануваното. Отказът от премиерата на „ Нито дума 2 “ осем дни преди излизането ще коства към 30 милиона $. Това в случай, че съумеят да излязат въпреки всичко на екран в обозримото бъдеще. 

Бродуей също е в колапс. Едномесечно прекъсване ще докара до загуба, оценена на 100 милиона $. Съюзът на театралните реализатори „ Actors Equity “ прикани федералните и локалните чиновници да оказват помощ на засегнатите служащи в областта на изкуството и развлеченията, защото те са изправени пред загуба на приходи, здравно обезпечаване и пенсионни спестявания.

„ Сега е време Конгресът и локалните управляващи да слагат служащите преди всичко, с цел да подсигуряват, че всички, които се занимават с изкуства и развлечения, ще имат достъп до заплатен отпуск, опазване на здравето и компенсации за безработица “, се споделя в изказване на организацията. 

Филмовите и телевизионните продукции влагат 49 милиарда $ в американския бизнес на годишна база, а общата развлекателна промишленост обезпечава 2,1 милиона работни места.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР