Сничка: АР/БТА САЩ призоваха страните от региона да упражнят натиск над

...
Сничка: АР/БТА
САЩ призоваха страните от региона да упражнят натиск над
Коментари Харесай

Иран се готви за война до 48 часа. Затвориха въздушното пространство над страната

Сничка: АР/БТА

Съединени американски щати приканиха страните от района да упражнят напън над Иран да не се меси във войната в Судан

Съединени американски щати приканиха страните от района да упражнят напън над Иран да не се меси във войната в Судан, съобщи Ройтерс.

Вашингтон не води директни диалози със страните, упрекнати, че подклаждат спора в Судан и предизвиква районните страни да упражнят напън върху Иран да не се ангажира във войната в африканската страна, съобщи непрекъснатият представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд.

Ройтерс заяви в сряда, че дронове иранско произвеждане оказват помощ на армията да преобърне обстановката в спора, като възпре напредъка на паравоенните Сили за бърза поддръжка и си върни територии към столицата на Судан. Ройтерс се позоваваше на локални военни, на шестима ирански източници, на дипломати и на районни представители. Всички те са поискали да запазят анонимност. Източниците са споделили, че военните в Судан са купили ирански дронове през последните месеци.

Войната в Судан обрече милиони хора на апетит и породи втората най-голяма рецесия с бежанци и разселени хора в света. Войната провокира и вълна от убийства на етническа основа и полово принуждение в Дарфур.

Снимка: БТА/АР

Според специалисти на Организация на обединените нации Силите за бърза поддръжка са подпомагани от прилежащи африкански страни, включително и Чад, Либия, Южен Судан. Експерти споделят, че изказванията за материална поддръжка за силите, идваща от Обединените арабски емирства, са достоверни. ОАЕ споделя, че ролята му в Судан е фокусирана върху филантропична поддръжка и апели за деескалация.

Томас-Гринфийлд разкритикува мълчанието на света по отношение на спора в Судан в миг, в който тази страна се популяризират шарката и холерата, а гладът настава. Тя съобщи, че Съединени американски щати скоро ще усилят доста финансовия си принос за подкрепяне на Судан.

На 15 април се навършва една година от войната в Судан. В нея починаха хиляди хора, а над 8,5 милиона души бяха прогонени от домовете им. Инфраструктурата на страната беше унищожена.

В понеделник в Париж ще има интернационална конференция за Судан и за прилежащите страни. Тя е проведена взаимно от Франция, Германия и Европейски Съюз и цели набиране на средства за справяне със суданската рецесия.

Източник: dir.bg

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР