Снежни протести на френски фермери се приближават до Париж в

...
Снежни протести на френски фермери се приближават до Париж в
Коментари Харесай

Френските фермери се доближават до Париж, докато протестите засилват натиска върху президента Макрон

Снежни митинги на френски фермери се доближават до Париж в четвъртък, с трактори, които се движат в колони и блокират пътища в доста райони на страната, с цел да засилят натиска за държавни ограничения за отбрана на авторитетния селскостопански бранш от задгранична конкуренция, администрация, растящи разноски и ниски равнища на възнаграждение за най-неблагоприятните производители.

Забавено придвижване, барикади от бали плява, смрадливите сметища на селскостопански боклуци пред държавните служби и други демонстрации бързо се взривиха, с цел да се трансфорат в първата огромна рецесия за новоназначения министър председател Габриел Атал, назначен преди две седмици от президента Еманюел Макрон с вярата да влее нова мощ в администрацията си.

Противниците на Макрон се възползват от демонстрациите на фермерите, с цел да счупят върха на държавното управление му преди европейските избори през юни. Лидерът на крайната десница Марин Льо Пен, чиято партия Национално обединяване се радва на мощни изследвания, упрекна с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР