Снегът у нас даде втори шанс за спасяване на зимния

...
Снегът у нас даде втори шанс за спасяване на зимния
Коментари Харесай

Зимните курорти с удължен сезон и намалени цени

Снегът у нас даде втори късмет за избавяне на зимния сезон.

„ Има доста хора, които избират да се качат на Витоша през уикенда. Тук лавиноопасните места са доста надалеч. Ако човек употребява пистите по предопределение няма заплаха от произшествия. За искащите Планинската избавителна работа организира и специфични курсове. Противоепидемичните ограничения също се наблюдават стриктно”, споделя пред Народоосвободителна въстаническа армия тв учителят по ски Емил.

Той прибавя, че кабините за лифта също работят и няма ограничавания. Екипировките минават щателна стерилизация.

В Пампорово ски сезонът ще продължи до 11 април. Мотивът за удължаването с две седмици са множеството резервации на туристи и положителните условия за упражняване на зимни спортове.

„ Ограничили сме да работят три лифта, които да покрият цялата зона. Работят сега 11 писти. Почти цялата зона на 90 % работи. Тъй като чакаме събота и неделя да има повече приток от скиори ще се постараем да пуснем и влековете. Взели сме всички противоепидемични ограничения. Коридори има за разграничаване на хората странично. Маски се раздават безплатнo”, споделя организационният шеф на „ Пампорово “АД Ивайло Къчовски.

В опит да притегли повече ски фенове курортът е понижил с 20% цените на въжен превоз картите за всички писти и уреди. За да изпълнят въпреки и позволените им все още 50% от легловата база, хотелиерите в курорта намалиха цените на нощувките с към 30%.

В Боровец всички писти са отворени за феновете на белите спортове. Ocвeн cтaнaлитe трaдициoнни нaмaлeния нa цeнитe нa въжен превоз кaртитe в крaя нa ceзoнa, в този момент курортът подхваща и още една стъпка, с цел да притегли туристи. На половина смъква цените нa вcички cки уcлуги като нaeм нa cки и cнoубoрд eкипирoвкa и oбучeниeто в дeтcкoтo cки училищe.

И в Банско през април почивката ще бъде доста по-евтина. Ще работят доста малко хотели, само че пък всички те са оповестили промоции.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР