Снегът, който валя цяла нощ, предизвика тежки задръствания на много

...
Снегът, който валя цяла нощ, предизвика тежки задръствания на много
Коментари Харесай

София е парализирана от снега

Снегът, който валя цяла нощ, провокира тежки тапи на доста места в София. Придвижването на пешеходци е доста мъчно.

" Моля всички водачи и жители, които нямат задължения, да не изкарват колите си на открито. Градският превоз се движи по своите направления. Обстановката е тежка, усложнена, затруднена. Почистването по дребните улици ще стартира, когато снегът спре. Към момента всички старания са ориентирани към обезпечаване придвижването на градския превоз. Там, където е належащо, ще се затварят улици, с цел да се почиства и по-късно ще се освобождава придвижването. Поради тежката усложнена конюнктура на Витоша с минус 12 градуса температури по данни на ПСС и рискове от лавини, затворихме придвижването натам. Моля всеки, който е възнамерявал качване на планината през днешния ден, да не го прави. Също по този начин е затруднено придвижването и на пешеходци. Моля всички, които имат опция, да почистят пред домовете си и пред офисите си ", прикани столичният кмет Йорданка Фандъкова пред " Дарик ".

Очаква се почистването да продължи през целия ден. 182 машини са на терен сега и не са спирали работа през цялата нощ, добави Фандъкова. Извършват се обработки със смеси против замръзване във всички 24 региони на Столична община.

Заради тежките зимни условия „ синя “ и „ зелена “ зона няма да работят през днешния ден, заяви Центърът за градска подвижност. Службата ще почиства с приоритет паркингите пред учебни заведения, детски градини и публични здания. Обилният снеговалеж прави невероятно качественото почистването на всички места за прекъсване в зоните за паркиране. Системата за СМС паркиране няма да приема известията за заплащане, а талоните няма да се ревизират от контрольорите на ЦГМ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР