Снарастването на броя на мигрантите, които се опитват да стигнат

...
Снарастването на броя на мигрантите, които се опитват да стигнат
Коментари Харесай

Смъртноносният път до Европа: За 3 дни рибар откри 15 трупа на мигранти в мрежите си

Снарастването на броя на мигрантите, които се пробват да стигнат до Европа, нараства и броят на смъртните случаи в Средиземно море.
Докато чиновници на Европейския съюз се борят да овладеят миграцията през границите, тежкото състояние на тези, които бягат от бедността и преследването, оставя своя драматичен отпечатък по крайбрежията на Тунис.
Когато рибарят Усама Дабеби стартира да тегли мрежите си, лицето му се взира обезпокоително в наличието им, споделя " Би Би Си ".
" Вместо риба, от време на време „ хващам “ мъртви тела. Първият път, когато това се случи, изпитах боязън. После лека-полека започнах да привиквам. След това – изваждането на мърво тяло от мрежата си стартира да става като хващането на риба “, споделя 30-годишният тунизиец.
За три дни 30-годишният риболовец е разкрил телата на 15 мигранти в мрежите си.
" Веднъж открих мъртвец на бебе. Едно бебе може ли да бъде отговорно и отговорно за нещо? Плачех. Когато видя възрастни, е друго. Те са имали своя живот. Но то не е видяло нищо “.
От 10-годишен Усама Дабеби хвърля мрежите си за улов. В тези години е един от многото риболовци в морето, през последните години обаче множеството му сътрудници са продали лодките си за големи суми на контрабандисти на хора.
" Много пъти са ми предложили невероятни суми, с цел да продам лодката си. Винаги съм отказвал, тъй като, в случай че някой се удавеше откакто се е возил на нея, в никакъв случай нямаше да си простя ", споделя мъжът.
Между януари и април тази година към 24 000 души са напуснали тунизийското крайбрежие с спонтанни лодки и са стигнали до Италия, съгласно организацията на Организация на обединените нации за бежанците.
Страната е най-голямата насочна точка за мигранти, които се пробват да стигнат до Европа. По-рано такава беше Либия, само че насилието против мигранти и отвличанията от незаконни групировки отклоняват към този момент бежанците. Потъналата лодка край гръцкото крайбрежие предходната седмица обаче, която взе минимум 78 жертви, а 500 души изчезнаха, е отплавала от Либия.
Много ръждясващи и гниещи лодки и кораби са на половина потопени във водата или са насъбрани на големи купчини до пристанището на Сфакс в Тунис. Те са припомнят за заплахите по най-смъртоносния миграционен маршрут в света, съобщи bTV.
Друго мощно увещание е гробището в покрайнините на града.
Редици от прясно изкопаните гробове лежат празни в разширената част на гробището в очакване на идващото морско злополучие. Но те няма да са задоволителни. Сега се възнамерява ново гробище, напълно отдадено на мигрантите.
Само за интервал от две седмици по-рано тази година телата на повече от 200 мигранти са извадени от морето край Сфакс.
27 000 души са починали, пробвайки се да стигнат до Европа от 2014 година Много от починалите са неидентифицирани.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР