Сн. ЕПА/БГНЕС Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че доларът

...
Сн. ЕПА/БГНЕС Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че доларът
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Американският долар ще става все по-силен


Сн. ЕПА/БГНЕС

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че доларът ще се ускорява по време на неговото ръководство и неотдавнашните забележки по отношение на американската валута, направени от финансовия министър Стивън Мнучин, са били неправилно разбрани.

„ Доларът ще става все по-силен и по-силен и в последна сметка желая да видя един мощен $ “, сподели Тръмп в извънредно изявление за CNBC обещано в четвъртък вечерта след идването му в Давос за годишния Световен стопански конгрес.

Нашата страна става още веднъж стопански мощна, както и мощна в други връзки, добавя той.

Трябва да се има поради, че последните мнения на Тръмп във връзка с $ се разграничават много от негови предходни изказвания. През април предходната година той съобщи угриженост, че доларът е " станал прекомерно мощен ".

Вербалната намеса на Тръмп в поддръжка на американската валута е реалност, откакто в сряда американският финансов министър Стивън Мнучин съобщи, че той приветства един по-слаб $, добавяйки, че това би било от изгода за търговията и по-специално за американския експорт.

В четвъртък Мнучин се опита да омаловажи това свое изказване, което предизвика трагична амортизация на $ с близо 2процентни пункта, отбелязвайки, че тези мнения изобщо не съставляват смяна на позицията му във връзка с $ и че той има вяра, че доларът ще се ускорява в дълготраен проект, отразявайки мощните стопански фундаменти в Съединени американски щати.

В тази връзка Доналд Тръмп означи, че мненията на Мнучин са извадени от контекстаи предложи да се прочете тъкмо цялото му изказване.

Интервюто на американския президент пред CNBCе опит да се парира част от трагичната амортизация на $ на валутните пазари, показват организациите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР