Сн. БНР Мащабна операция на ГДБОП, специализираната прокуратура и жандармерията

...
Сн. БНР Мащабна операция на ГДБОП, специализираната прокуратура и жандармерията
Коментари Харесай

Мащабна спецакция във видинския ромски квартал


Сн. БНР

Мащабна интервенция на ГДБОП, профилираната прокуратура и жандармерията се организира във вторник във видинския ромски квартал " Нов път ". Проверена бе къща, в която живеят петима братя, един от които е общински консултант. Според локалните поданици, братята се занимават със строителство.

Акцията е по отношение на отбягване на заплащане на Данък добавена стойност и непозволено асимилиране на средства от еврофондове не по предопределение, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

В хода на интервенцията са конфискувани компютърни системи, оптични носители на информация, банкови и счетоводни документи, голям брой дебитни карти, които не са при титулярите, електронни подписи и печати на изчезнали търговци, касови апарати и други

Задържани са общо петима души територията на Видин, Варна и София.

По предварителна информация, става въпрос за разкрита скица за финансови закононарушения, заяви уеб сайтът " Видин Вест ", съгласно чиято информация е задържан общински консултант от " Единни за смяна ". Органите на реда нито удостоверяват, нито отхвърлят все още.

Ако това се удостовери, акцията идва ден откакто съветникът Вардан Папикян сигнализира, че е почнал напън поради митингите, проведени от гражданското обединяване.

" Очакваме реваншизъм, знаем, че това го могат ръководещите ", сподели Папикян на конференция в понеделник.

Според изданието в акцията вземат участие ГДБОП, ДАНС и полицията.

Очаквайте подробности
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР