Сн.: БГНЕС Министър-председателят Бойко Борисов имал една вина и това

...
Сн.: БГНЕС Министър-председателят Бойко Борисов имал една вина и това
Коментари Харесай

Вежди Рашидов: Борисов има една вина - толерира свободата на словото


Сн.: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов имал една " виновност " и това е, че " толерира свободата на словото ". До подобен извод стига ръководителят на медийната комисия в Народното събрание и някогашен министър на културата Вежди Рашидов в изявление за вестник " 24 часа ".

Депутатът от ГЕРБ се впуска в размисли за медийната независимост у нас и за какво страната ни е на последно място в цяла Европа по този аршин в класацията на " Репортери без граници ". Според Рашидов казусът с медийната независимост в България е добротата на премиера Борисов, заради което се развихрила една " тайфа ", " фракция " от " умни и красиви ".

" Неговото положително отношение даде опция на едни хора да преминат границите, да развихрят слободията и да го атакуван ", споделя Рашидов.

Според него " тази група хора деформират медийното пространство, като лишават правото на свободно слово на всеки, който още носи свободата на думите "

Рашидов коментира още по какъв начин " едни и същи хора, които, с цел да подронят престижа на страната, се появяват в най- значимите за страната моменти, касаещи достолепието, престижа и самочувствието на страната "

По думите му тези хора са се трансформирали в " фракция ", която имала " наглостта " по време на европредседателството да упреква Борисов: " Тази група от познати хора се явява в такива моменти и излиза на улицата, с цел да сътвори форма на дестабилизиране и оскърбление на българската страна. Тези хора във времето се трансфораха поради персоналните си финансови ползи в " фракция ", в група за напън, изключително по време на ръководство, в което пасиансът не им се подрежда ".

" Точно тези, които с какви ли не външни финансирания деморализират, деформират медийното пространство, точно като лишават правото на свободно слово на всеки, който към момента носи свободата на думите, като от ден на ден слугински изпълняваха поръчките на своите донори и скрити работодатели ", продължава Рашидов.

" Шайката на един розовобузест олигарх с непознати пари и купени съвести проповядваха заплатен морал, като се обявяваха за " европейци ", умни, красиви и недостижими " публицисти ". А всички останали почтени публицисти?! А публицистите с безспорни качества и морал, които служат на специалността си почтено - те какво? Те какви са? Те не са ли европейци? Благодарим за подобен вид морал. Най-малкото Прокопиевата агитка може да ни учи на морал ", споделя още шефът на парламентарната медийна комисия.

Интересно събитие е, че тъкмо преди 5 години някогашният министър на културата изповядваше напълно друго виждане. Тогава той посочи по какъв начин всички вестници са се " продали " и единствените самостоятелни са тези, които с днешна дата афишира за " тайфа ".

" Останаха " Дневник ", " Капитал ", в. " Сега " - по този начин останаха самостоятелни, само че те ще ги задушат ", а всички други са плебеи на " на един пълен, противен, на 20 години милионер ", разяснява Рашидов през 2013 година в неофициален диалог с публицисти в коридорите на Народното събрание.

Тогава той остро атакува медийния магнат от Движение за права и свободи и упрекна държавното управление на ГЕРБ, че го е оставило да натрупа милиони поради медиен комфорт.

" Ние оставихме всички мангизи да минават през банката на тоя л....р, на Доган парите да текат, умерено да се ръководи поради един медиен комфорт и в този момент разбрахме, че това са едни гадове, които ни изпързаляха ", споделя Вежди Рашидов в качеството си на опозиционен народен представител, откакто първият кабинет на Борисов към този момент е история и ръководството е в ръцете на кабинета " Орешарски ", издигнал Пеевски за началник на ДАНС.

" Всички ли сме плебеи единствено на един пълен, противен, на 20 години милионер бе, " да му е... ". Всички ли сте плебеи на подобен урод, нямате ли храброст... Как е станал този отпадък мултимилиардер на 20 години и е изкупил всички хора и за 1000 лв. заплата всички му слугуват ", възмути се тогава Рашидов.

И изясни, че поради потребността от медиен комфорт Борисов е направил огромна неточност при първото си държавно управление във връзка с КТБ: " Банката (КТБ - бел.ред.) е притежател на вестниците, а Делян Пеевски е боздуганът с майка си начело. Те перат едни пари ", съобщи Рашидов в същото признание.

Година по-късно Рашидов още веднъж продължава да показва обществената си злост към Пеевски, заявявайки обществено, че той е " дете, което купува цяла България ", както и " едно милионерче, охранено, на 30 години, което ми гради облик ".

И в двата случая мотив за изблиците на Рашидов бяха изявления против него и фамилията му в издания на Пеевски (по това време публично към момента се водеха на майка му Ирена Кръстева -бел.ред.).

Политикът от ГЕРБ остава на същите позиции и през юни 2014 година, когато афишира: " Ахмед Доган е притежател на страната, Делян Пеевски е изпълнителният шеф, а Цветан Василев е банкерът на България ".

В разгара на обществения спор сред Цветан Василев и Делян Пеевски, съдействал за банкрута на КТБ, Вежди Рашидов коментира казусът сред двамата лежи в " една тръба ", визирайки плана " Южен поток ".

" Въпросът е не кой на кой дължи, а кой желае да прибере парите от газопровода -оттам изпълнителят желае да източи 2 милиарда лв. ", споделя Рашидов, имайки поради определените компании, измежду които такива свързвани с Пеевски, да строят " Южен поток " на българска територия.

Позицията на политика от ГЕРБ обаче " еволюира " и при започване на актуалната година издателят и народен представител от Движение за права и свободи към този момент бе надалеч по-приемлив за него. " Делян Пеевски никой не го е осъдил за нищо и е грозно да се употребява като боздуган трето лице и като чучело ", сподели Рашидов в средата на февруари.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР