”Смяташе се, че падането на комунизма поражда демокрация. Няма такова

...
”Смяташе се, че падането на комунизма поражда демокрация. Няма такова
Коментари Харесай

Доц. Георги Лозанов: Смяташе се, че падането на комунизма поражда демокрация...

”Смяташе се, че рухването на комунизма поражда народна власт. Няма такова нещо. Смяташе се, че демокрацията е политически, стопански, юридически развой, само че тя е на първо място лична ценностна система, обвързвана с толерантност”. Това съобщи доцент Георги Лозанов, представен от frognews.bg. " Падането на комунизма и появяването на демократична народна власт в България са две разнообразни неща. С първото се справихме, въпреки и най-зле от всички някогашни социалистически страни, а с второто съвсем по никакъв начин ", сподели пред Нова телевизия Лозанов за това дали можем да погледнем обективно на случилото се на 10 ноември 1989 година

Проф. Искра Баева изясни, че в първия акт на пътя към народна власт обществото няма присъединяване. " Това е единствено резултат от деяние на управлението на Комунистическата партия, което се преценява с общите процеси, Горбачов и с това, което е станало в Полша. Това даде по-различна посока, изключително на дисидентите, които се активизираха, само че нямаха задоволително политически опит ", съобщи тя.

" Очакванията бяха да се оправим по-бързо, защото си мислехме, че към тази сивота във всекидневието в социалистическа България ще се прибави и политическата разноцветност, само че ще се резервира относителното обществено тъждество. Преходът е приключил от дълго време. Той обаче беше от социализъм към капитализъм ", добави проф. Искра Баева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР