Смяташ, че да пиеш чаша студена вода сутрин е много

...
Смяташ, че да пиеш чаша студена вода сутрин е много
Коментари Харесай

Тибетските лекари: Чаша гореща вода сутрин удължава живота с 10 години!

Смяташ, че да пиеш чаша студена вода заран е доста потребно? Дойде време да се прегледа до каква степен целесъобразна е тази привичка, защото според от температурата водата може да бъде потребна, или не напълно.

Защо пием вода?

Всеки уважаващ себе си човек най-малко един път в живота си се е интересувал от тайните на младостта, пречистването, отслабването… И единствено в едно нещо формалната и нетрадиционната медицина са на едно мнение – вода би трябвало да се пие. Но по какъв начин, по кое време и каква – тук всеки си има свое мнение.

Човек се състои от вода 60-80 %. Оттук и идва отговорът на въпроса: „ Защо пием доста вода? “ – с цел да живеем! Под думата „ доста “ не се схваща избран литраж. Да изпиваме осем чаши вода дневно не е наложително. Поне научно удостоверение за това няма. Официалната медицина смята, че би трябвало да се пие толкоз, колкото ви се желае. И също по този начин когато ви се желае.


Нужното количество течност зависи от пола, възрастта, височината, физическото положение, обкръжаващата среда, храненето и други признаци. Според статистическото проучване на Института по медицина на Съединени американски щати, за мъжете е задоволително да използват дневно 3,7 литра течност, а дамите – към 2,7 литра. И няма значение в какъв тип водата постъпва в организма: във типа на сок, чай, чорба, плодове или зеленчуци.

Но, според източните учения, тайната на безконечната младост е в горещата вода. Не кипяща, не топла, а вода с температура 40-45 градуса. При това най-лошото, което човек може да стори на организма си, е да пие студена вода или питиета с лед.


Тибетските лекари са уверени, че чаша гореща вода всяка заран удължава живота с 10 години! Горещата вода заглушава детайла на огъня – стомаха и убива микробите, зародили в него през нощта. В Китай от детството учат децата да изпиват преди хранене подгрята вода. Дори в кафенетата и заведенията за хранене, преди да донесат поръчката, дават на клиента чаша гореща вода.

Аюрведа утвърждава, че чаша топла вода след пробуждане оказва помощ да се избавяме от мигрена, високо кръвно налягане, напълняване, артрит и други заболявания.
Безусловно има здрав смисъл в тези изказвания. От студената вода организмът не се разсънва, а изпитва потрес и включва сигнали водата да се подгрее до оптималната температура – вътрешната температура на тялото.

С други думи, в органите от храносмилателната система пораждат конвулсии и, с цел да защитят стените на стомаха и хранопровода, отделят повече слюнка, затова храносмилането се забавя. Едновременно със спазмите на стомаха пораждат конвулсии и на жлъчния мехур.
Вместо да усвоява хранителни субстанции, тялото изразходва сила за контролиране на температурата. Това не е най-хубавия метод да се горят калории, в противен случай – един от най-лошите.

Да пиете гореща вода на цялостен корем няма смисъл. Това е най-добре да се прави заран. Чаша такава вода ще отпусне мускулатурата на храносмилателните органи, ще очисти стените на стомаха от останки от храна и стомашен сок и ще възстановява киселино-алкалния баланс.

Благодарение на чаша гореща вода заран се усъвършенства обменът на веществата, очиства се кръвта и се усилва процесът на детоксикация на тялото посредством кожата, бъбреците и лимфната система. Подобрява се приключването на жлъчката, тялото последователно се разсънва и храносмилателната система стартира да работи доста деликатно, без потрес и претоварване.
Резултатите от тази ежедневна утринна процедура ще бъдат чиста кожа, без лоен искра и акне, бързо намаление на тежестта без никакви старания и нормализиране на кръвното налягане.

Не размишлявай за какво да пиеш вода заран, а действай! Не кипвай, а подгрявай всяко утро чаша вода и я пий постепенно, на дребни глътки. Не бързай да закусваш, почакай с приемането на храна към 20 минути. А с цел да видиш резултата – пробвай да го направиш още на следващия ден, ще бъдеш прелестно сюрпризиран!

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР