Смятани за изчезнали, сиамските крокодили са открити отново в Камбоджа

...
Смятани за изчезнали, сиамските крокодили са открити отново в Камбоджа
Коментари Харесай

Международна организация спасява застрашен вид крокодили

Смятани за изчезнали, сиамските крокодили са открити още веднъж в Камбоджа при започване на 2000 година. Природозащитниците от Fauna & Flora International работят за спасяването им, като ги развъждат в предпазени условия и по-късно ги пускат в отдалечени горски региони. Сиамските крокодили се считат за едни от най-редките влечуги в света. Международният съюз за отбрана на природата определя типа като сериозно заплашен. Броят на крокодилите, които се срещат в Индонезия, Виетнам и Тайланд, е намалял до близо 1000 екземпляра. Международното търсене на крокодилски кожи и взривът на крокодилското животновъдство са довели типа до изгубване в Камбоджа. След революционното изобретение организацията започва Програма за запазване на този вед в Камбоджа за да се подсигурява възобновяване им. 
Едно от провокациите пред нас е да подсигуряваме, че ще работим с локалните хора, които би трябвало да живеят с тези животни. Ще се опитаме да ги обвържем с хората и техния занаят, с цел да можем да осигурим дълготрайното оцеляване на типа и неговата роля в екосистемата.
Чарли Манолис, съпредседател на Специализираната група за крокодили, Международен съюз за отбрана на природата

Крокодилите имат духовно значение за локалните общности и етническите малцинства в планините Кардамон. Жителите имат вяра, че те могат да носят шанс и че убийството или обезпокояването на животните може да донесе злощастие. 
Работим с държавното управление и локалните общности, с цел да помогнем завръщането на типа от ръба на изгубването. Защитаваме местообитанията и развъждаме сиамските крокодили в плен. След това ги връщаме в отдалечени региони в дивата природа, където те са предпазени от локалните общности.
Пабло Синовас, шеф на Международната организация за фауна и флора в Камбоджа

За да отбележат 25 години от повторното разкриване на сиамските крокодили, Фауна и флора ще пуснат на независимост 50 екземпляра в планината Кардамон този месец. След като пораснат задоволително, доста от тези млади животни се освобождават в отдалечени резервати из страната.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР