Смятам, че това, което направи МВнР, е най-нормалната постъпка в

...
Смятам, че това, което направи МВнР, е най-нормалната постъпка в
Коментари Харесай

Йотова подкрепи действията срещу Турция

Смятам, че това, което направи Министерство на външните работи, е най-нормалната постъпка в тази обстановка. Така вицепрезидентът Илияна Йотова отбрани дейностите на страната във връзка с намесата на Турция в изборния развой в България.
Силно се надявам, че след тези разменени документи, срещи и визити, нещата в неделя (21 ноември) ще имат своя естествен ход, добави Йотова. И акцентира, че всеки български жител, без значение в коя част на света е, има да избира. Но е друго, когато приказваме до каква степен непозната страна се намесва в българските избори.

Що се отнася до така наречен платен избор, Йотова поддържа напъните на вътрешния министър Бойко Рашков. „ Да наричаш принуда тогава, когато страната желае да е на мястото си, е малко парадоксално и не бих съветвала никой да работи в тази посока”, сподели тя пред bTV. Но съгласно нея, борбата за ограничение на пазаруването на гласове ще продължи още дълго.

За снощния спор сред Румен Радев и проф. Анастас Герджиков, Йотова уточни, че на Герджиков му липсвала една дума – думата " смяна ". Когато си претендент на партия, която не желае смяна, няма по какъв начин да кажеш тази думичка, заключи актуалният вицепрезидент. Тя упрекна Герджиков в неистина поради изказванието му за дефицит на медикаменти по лечебните заведения и че медиците не си получавали парите. Йотова е уверена и, че макар разрива с Корнелия Нинова, Радев ще има по-силен резултат на втория тур. „ Като жена ѝ поисквам сили”, обърна се Йотова към нея задочно. Вицепрезидентът изрази и убеденост, че Нинова ще поддържа Радев, тъй като била пет години водач на партията, която първа почнала борба против задкулисието.

" Едно от най-хубавите качества на Българска социалистическа партия е, че тя в никакъв случай не е била и не стана лидерска партия ", акцентира Йотова. " Оценки на партии не даваме, противоположното обаче е доста по-вярно – чакаме и разчитаме знаците и оценките на партиите за нас ", сподели още тя.

Йотова сподели и положителни думи за Движение за права и свободи, по-точно за хора, с които работела. Смятате ли, че не страдат членовете и симпатизантите на Движение за права и свободи след ръководството на Борисов? И те гледат на скайп своите деца, уточни тя. И изиска цифри след въпрос по отношение на поддръжката от Движение за права и свободи при изборите, на които Румен Радев завоюва първия си мандат. Но в този момент Йотова напомни по какъв начин Йордан Цонев декларирал, че Движение за права и свободи ще направи всичко Радев да не стане за повторно президент.

Относно машинното гласоподаване, Йотова видя абсурда там като " балон " и сподели, че от ГЕРБ нямали геройство да си признаят загубата.

Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по изборна интензивност.
Ние, българите .
Наистина ли не ни пука по какъв начин ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от прилежаща страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме всеобщо!

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР