Смятам, че откакто Румен Радев е президент инструментът като вето

...
Смятам, че откакто Румен Радев е президент инструментът като вето
Коментари Харесай

Данаил Кирилов: Oткакто Радев е президент, инструментът като вето загуби правния си и политически смисъл

 Смятам, че откогато Румен Радев е президент инструментът като несъгласие загуби правния си и политически смисъл и в тази връзка чакам нова несъгласие на президента по Закона за изключителното състояние. Трудно ми е обаче да предвиждам какви претекстове ще измислят този път сътрудниците от президентството. Това разяснява пред Нова тв  правосъдният министър Данаил Кирилов.

,,Финалният резултат от това несъгласие би следвало да бъде законодателният орган да препотвърди волята си. А задачата на това несъгласие е да се опонира и да се валидира една противна теза, само че различен е въпросът до каква степен обоснавана е сходна теза``, добави министър Кирилов.

,,По отношение на системата за разпределението на делата в съда все още имаме отчет, който прави умозаключение на база извършени проби и са открити опасности в голям брой от критериите, които подлежат на оценка. Докладът споделя, че най-големият риск е неналичието на валидация на КЕП (електронен подпис), идващият огромен риск е неоторизираното прибавяне на нов съд и нови съдии. Реално всеки с КЕП може да влезе в архива на системата и да редактира даже личното си наличие и да изтрие следите си``, обясни Данаил Кирилов.

Данаил Кирилов привиква съвещание на Висш съдебен съвет поради инцидентното систематизиране на каузи

,,Случайното разпределеине на делата е главен принцип в правораздаването, евентуално част от ощетените страни ще търсят метод за обновяване на производствата, само че не знам до каква степен това ще бъде успешно``, показа още правосъдният министър.

,,В момента хигиената в пандизите е на най-най-високо равнище и покрива всички условия според обстановката и наредбите на здравния министър, само че ние не тестваме пандизчии. Само когато настъпи риск пандизчията се извежда и отива в лечебно заведение. Всеки случай се следи и при открита заплаха пандизчията се изолира и се транспортира в болничното заведение за тестване и прегледи``, увери най-после министър Кирилов за ограниченията в местата за отнемане от независимост в изискванията на пандемия от ковид.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР