„Смятам, че имам реални шансове да стана председател на БСП”.

...
„Смятам, че имам реални шансове да стана председател на БСП”.
Коментари Харесай

Зарков: Смятам, че имам реални шансове да оглавя БСП

„ Смятам, че имам действителни шансове да стана ръководител на БСП”. Това сподели депутатът от партията Крум Зарков пред Нова тв, който към този момент разгласи, че ще се включи в борбата за лидерския пост в столетницата. Той уточни, че в случай че получи доверието на съпартийците си и оглави Българска социалистическа партия, ще завърши с изключванията и остракирането и ще възвърне разговора.

„ Не се кандидатирам против Корнелия Нинова. Изпитвам отговорност към политическата си мощ. През 2016 година Нинова внесе нова сила в партията и това мигновено даде резултат. След първия директен избор на ръководител партията изглеждаше като решила вътрешния си проблем и трябваше да тръгне напред. Основната неточност е, че не тръгнахме към властта, а още веднъж се загледахме към вътрешнопартийните неща”, изясни той.

Надежда да бъде определен му давало и извършено заседание на младежите в Българска социалистическа партия, където била декларирана волята за смяна. „ Корнелия Нинова може да е в силата си, само че Българска социалистическа партия - не е. Това се осъзнава от всеки член и симпатизант. От постигането на пагубните резултати и спиралата, която ни води надолу. Мисля, че всички схващат тежката обстановка, в която се намира партията. Това, че сме във властта е добре, само че единствено по себе си това няма да реши въпросите на БСП”, добави политикът.

На въпрос дали би отдръпнал Нинова като министър, откакто получи лидерския пост в Българска социалистическа партия, Зарков уточни: „ Аз съм подкрепил с гласуването си в Национален съвет нейното отиване в държавното управление, както и присъединяване на Българска социалистическа партия във властта. Сигурен съм, че тя ще покаже като доста умел политик и с доста опит във властта, че може да се справи”, разгласи политикът.

По тематиката с отстранения от партията Кирил Добрев Зарков изясни, че той ще продължи да бъде част от нея по силата на своето име. „ Това, за което беше изключен, е същото, за което беше един от най-приближените на Нинова. Тоест, не трябва да се работи по този начин”, сподели той.

Според него един от проблемите в столетницата, изключително през последната година и половина, е фактът, че дебатът за това какъв фактор е Българска социалистическа партия и каква е нейната роля в политическия живот в страната е заместен от взаимни обвинявания и нападки.

„ Изчистването на тези въпроси няма да се случи, когато изчистваш хора или публицисти, които ги слагат. Ще стане, когато създадеш атмосфера в органите на партията да се приказва и хората вървят в своята партийна организация не с топка в корема и със боязън, а с готовност да чуят и да кажат какво мислят, че би трябвало да прави главната лява партия в страната”, добави Зарков.

Коментар от Зарков пристигна и по случая с отстранените публицисти от вестник „ Дума”. „ Това, което се случи, не би трябвало да се замита просто по този начин. Става въпрос за отстраняването на сериозно мислещи хора. И те са били сериозно мислещи не към Корнелия Нинова, а към всички ръководители преди нея и ще бъдат сериозни и към следващите”, посочи той.

Депутатът дефинира „ войната” сред президента Румен Радев и Българска социалистическа партия като „ тежка грешка”, която персонално той не може да си изясни. По думите му обаче тя към този момент е завършила, защото президентът е определен с доста огромно болшинство.

Според Зарков декларацията на ръководещата коалиция против Иван Гешев е значим политически акт и доказателство, че записаното в съдружното съглашение ще се случва. „ Главният прокурор ще бъде заменен. Това са неизбежни неща. Идва им моментът”, счита той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР