Смятам, че биткойнът няма никаква стойност. Това заяви главният изпълнителен

...
Смятам, че биткойнът няма никаква стойност. Това заяви главният изпълнителен
Коментари Харесай

Джейми Даймън: Биткойнът няма никаква стойност

Смятам, че биткойнът няма никаква стойност. Това съобщи основният изпълнителен шеф на банката JPMorgan Chase Джейми Даймън по време на събитие, проведено от Института по интернационалните финанси (IIF).

„ Не желая обаче да бъда представител против биткойна – това не ме интересува. Нашите клиенти са възрасти. Те може да са на друго мнение. Това прави пазарите. Ако желаят да си купят биткойн, ние не можем да ги закриляме, само че можем да им дадем законен и допустимо най-чист достъп “, разяснява той.

Думите на Даймън несъмнено не са без покритие, като през февруари 2019 банката съобщи, че ще пусне лична цифрова валута  JPM Coin, а през октомври 2020 година финансовата институция сътвори нов отдел, който да се занимава с блокчейн планове. Август тази година тя стартира да дава достъп до крипто фондове на клиентите на нейното поделение за ръководство на благосъстоянието.

Самият Деймън обаче продължава да е критик на криптовалутите.

Наскоро той съобщи, че въпреки да има вяра, че биткойнът ще продължи да съществува в дълготраен проект, той постоянно е считал, че „ криптовалутата ще бъде оповестена за противозаконна на доста места, както се случи в Китай “. „ Регулаторите ще го подложат на непоколебим надзор “, прибавя той.

Изглежда, че тази негова прогноза ще се сбъдне. В последно време американското държавно управление отделя от ден на ден време на полемиките за контролиране на пазарите за криптовалути.

В петък Блумбърг заяви, че администрацията на Джо Байдън обмисля изпълнителна заповед, с която да накара федералните организации да проучат крипто пазара и да дадат рекомендации за него.

В края на септември обаче ръководителят на Федералния запас на Джером Пауъл разясни, че няма желание да забрани биткойна в Съединени американски щати.

Някои финансови специалисти даже считат, че повишената регулация може да бъде от изгода на Съединени американски щати.

„ Ако хората желаят криптовалутите да станат по-широкоразпространени активи, считам че регулацията е нужната първа стъпка “, разяснява Анджали Джариуала, създател на Fit Advisors.

Към 10:15 часа българско време биткойнът се разменя за 57 383,17 $, което съставлява растеж от 1,23% за последните 24 часа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР