Смята се, че принцеса Хая е избягала от мъжа си

...
Смята се, че принцеса Хая е избягала от мъжа си
Коментари Харесай

Къде избяга принцесата на Дубай?

" Смята се, че принцеса Хая е избягала от мъжа си Мохамед бин Рашид ал-Мактум - емирът на Дубай, в Европа. Но информацията не е доказана. От февруари акаунта на принцесата в Twitter мълчи. " Това написа в своя публикация журналистът Кристиан Вайсфлаг за швейцарското издание Neue Zürcher Zeitung.
През предходната седмица английските издания оповестиха, че принцеса Хая е избягала с двете си деца и 31 млн. лири в Европа, с цел да стартира нов живот. Съобщаваше се още, че е потърсила леговище в Германия, а по друга информация - че се укрива във Англия.
На 1 юли Берлин отхвърли тази информация. Но някои условия свидетелстват в поддръжка на това изказване - принцесата взе участие в доста благотворителни филантропични планове и интензивно информираше за тях в своя Twitter акаунт, само че от февруари месец там няма никаква информация. По информация на The Guardian самият шейх е завел дело против жена си в английски съд. Радха  Старлинг, правозащитник и създател на организацията " арестувани в Дубай " (Detained in Dubai) написа: " Получих нова информация, която удостоверява историята. Въпросът в този момент е в това ще се схванат ли Йордания и ОАЕ или всичко ще бъде огласено. "
45-годишната Хая е сестра на краля на Йордания Абдула II и е най-младата от шестте дами на Мактум.
" Отношенията с принцесата се смятаха за изключително щастливи, защото и двамата ги свързваше мощната обич към конете... ", написа испанското издание El País. Двамата се срещат по време на едно от изданията на Световните конни игри.
Министър-председателят на ОАЕ е знаел, че в лицето на принцеса Хая се дами за еманципирана жена и очевидно ѝ е давал свободата, с цел да развива своята социална активност, добавя още изданието. През 2017 година Хая става член на Международния олимпийски комитет и в продължение на 8 години е президент на Международната федерация по конен спорт. Като дипломат на международната продоволствена стратегия и имайки лични организации, принцесата взе участие интензивно в битката с глада и бедността по целия свят.
За в този момент не е ясно какво е предиздвикало Хая да избяга. Вероятно е желала да бъде медиатор в фамилна покруса. През предходната година Латифа - дъщерята на емира от различен брак, се опита да избяга през Индия в Съединени американски щати. Латифа упреква татко си в това, че в продължение на три години я е държал заключена и я подлагал на мъчения, откакто предходен неин опит за бягство се оказал несполучлив. През февруари 2018 година Латифа още веднъж се пробва да бяга, само че е задържана от бреговата защита на Индия и 33-годишната жена е върната назад в Дубай. След това в продължение на дълго време за нея нищо не се чуваше. През декември 2018 година принцеса Хая предложения в Дубай Мери Робинсън, която по-рано заемаше поста на висш комисар за правата на индивида към Организация на обединените нации, с цел да посети Латифа. С фрагментите от срещата управляващите очевидно желаеха да покажат, че с момичето всичко е наред.
„ Може ли вероятното бягство на Хая в Европа да е обвързван с трагичната орис на Латифа, не е ясно. Тина Яухиайнен, близка другарка на Латифа, помогнала ѝ при опита за бягство, към този момент прикани йорданската принцеса да употребява въздействието си за освобождението ѝ: „ Става въпрос за пълноправие, достолепие и самоопределението на милиони дами в Близкия Изток. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР