Смята се, че измиването на двигателя на автомобила може да

...
Смята се, че измиването на двигателя на автомобила може да
Коментари Харесай

Искате да измиете двигателя на МПС-то си - така се прави евтино и безопасно

Смята се, че измиването на мотора на автомобила може да донесе повече неприятности, в сравнение с изгоди. И това напълно не е погрешно. Неграмотно осъществената процедура в действителност може докара до доста проблеми и ненужни разноски. Това обаче не значи, че не можете да измиете мотора. Възможно е и даже е належащо. Отваряйки капака след зимата, всеки водач ще види " съсиреци " от неясно вещество, с което е затрупан най-скъпият и комплициран елемент на всяка кола - моторът, написа AutoMedia.bg.

Коктейл от нечистотия, пясък, соли и разнообразни софтуерни течности, започвайки от разлят антифриз и завършвайки с течове на масло. Така се образува една дебела кора върху всички възли и елементи, което се отразява неподходящо на охлаждането на мотора с вътрешно горене. По-просто казано, моторът стартира да работи при извънредно високи температури, което, несъмнено, ще се отрази на неговия запас. Умножете със наложителните ни тапи и получаваме прегряване, което води до деформиране на главата.

Естествено, в двигателното поделение също би трябвало да е чисто, само че да вършиме това на автомивка, когато мръсотията, в това число и от контактите на електрическите кабели, се отстранява с вода под високо налягане, не е рационално. Никакви опаковки, които деликатно покриват високоволтовите проводници и намотки, няма да ви спасят. Качественото измиване на мотора не е бърз развой, на който би трябвало да се отдели задоволително свободно време. И никой няма да го направи по-добре от притежателя на колата.

И по този начин, първото нещо, което би трябвало да запомните, е, че моторът се измива топъл: не парещ или леден, а топъл. Ако температурната стрелка се е отделила от края, докосвайки първото разделяне, можете да започнете. Без водоструйки и кофи с вода, отстранявате главната нечистотия с влажна забрадка със сапунена пяна, избърсвате пяната със изсъхнал парцал и ще видите резултата.

Наличието на вода от въпросната пяна пък се отстранява най-добре със специфични съединения или почистващ препарат за спирачки - те няма да навредят на главните детайли и бързо ще се изпарят. Между другото, с цел да не се намокрят кабелиге, има и един доказан  " трик ", напръскайте ги с проникваща смазка и полученият маслен филм няма да разреши на водата да попадне върху проводниците.

За да постигнете идеална непорочност, ще ви би трябвало или самообладание и работа, или парогенератор. Можете да го вземете назаем, да го наемете и даже да го купите - в китайския онлайн битпазар към този момент има много бюджетни варианти, които ще донесат доста наслада на семейството по-късно. Парогенераторът бързо и дейно отстранява мръсотията, оправя се даже с сложни зони и също по този начин е екипиран с тъничък накрайник, който ви разрешава да насочвате парата и към труднодостъпните места.

А най-добре е да употребявате и двата метода - първо с забрадка със сапунена пяна, по-късно с парогенератор и най-после с изсъхнал парцал. Така можете изцяло да измиете двигателното поделение за два до три часа със умерено движение, само че тази процедура ще усили ресурса на мотора, ще избегне ненужните разноски и ще удължи живота на автомобила като цяло. С една дума, много почтено развлечение за някой ден от уикенда.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР