Смяната на собствеността и неуспешното преструктуриране са основните предизвикателства пред

...
Смяната на собствеността и неуспешното преструктуриране са основните предизвикателства пред
Коментари Харесай

Председателят на Ericsson се оттегля през 2018 г.

Смяната на собствеността и несполучливото преструктуриране са главните провокации пред компанията.

23.9 милиарда $ e настоящата пазарна капитализация на Ericsson. Още по тематиката
Стратегията за разгръщане на шведската компания към този момент не дава резултат

Опитният шведски вложител деятел и неговият Cevian Capital се заеха с тежкото предизвикателство да върне остарялата популярност на една от емблематичните шведски компании

Сделката на стойност 1.25 милиарда $ е част от редица придобивания на АТ&T и Verizon

Шведският мрежов колос е в интервал на огромна метаморфоза и отписа 15 милиарда крони (1.57 милиарда евро) от салдото през първото тримесечие.

Bloomberg. Намерението на някогашния изпълнителен шеф на Volvo да не се кандидатира още веднъж задълбочава проблемите в компанията.

Проблемите

Оттеглянето на Йохансон, който пое поста на ръководител на компанията през 2011 година, не е изненада, откакто през януари Бьоре Еркхолм беше назначен за основен изпълнителен шеф на Ericsson, а иСамият Йохансон дефинира момента на напускането си като подобаващ в свое изказване по-рано в сряда.

След като оповестеното през 2014 година преструктуриране на Ericsson срещна голям брой усложнения като свиващия се пазар и сериозната конкуренция от компании като Nokia и Huawei, рецесията в шведския производител се задълбочи. Въпреки това Йохансон има вяра, че " компанията ще успее да навлезе в една нова фаза от развиването си ", която ще се концентрира най-вече върху стратегически сливания и придобивания. " Съвсем естествено е новите притежатели да получат опцията взаимно да предложат нов ръководител, само че даже и преди този момент желая да разглася, че няма да бъда разполагаем за позицията за още един интервал ", добави той.

Предизвикателствата

Съживяването на компанията ще бъде същинско предизвикателство за основните й акционери семейство Уолънберг и милиардера Фредрик Лундберг, откакто акциите на Ericsson поветиняха с повече от 50% през последното десетилетие. Те ще би трябвало да изберат нов ръководител, който да работи с Еркхолм за възстановявенто на компанията, която Moody’s към този момент прави оценка като изключително непривлекателна за вложения.

През май един от най-видните шведски вложители деятел Кристър Гардел отдели близо 1 милиарда $, с цел да купи към 5.9% от попадналия в усложнение шведски снабдител на телекомуникционно съоръжение. Това в допълнение ще усложни задачата пред акционерите, които Гардел постоянно подлагаше на критика и даже упрекна в " непросветеност ". По тематиката за отдръпването на Йохансон, съоснователят на фонда Cevian Capital, разяснява, че почита решението на Йохансон, само че отхвърли да разяснява активността на комитета за номинации кандидатурите, които обмисля. От компанията обаче въпреки всичко уведомиха, че към този момент са почнали разискването на евентуални заместници на Йохансон.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР