Смяната на началниците на районните управления на МВР в София

...
Смяната на началниците на районните управления на МВР в София
Коментари Харесай

Ген. Атанасов с тежки думи за МВР. Съвет към Демерджиев

Смяната на началниците на районните ръководства на Министерство на вътрешните работи в София е палиативна мярка, разяснява пред публицисти в Народното събрание Атанас Атанасов от „ Демократична България “, представен от БНР. Според него, в случай че служебният вътрешен министър Иван Демерджиев е желал радикална смяна в битката с наркотрафика, е трябвало да посегне на доста по-високо равнище :

" Полицейският чадър над наркотрафика и наркоразпространението в България е остаряла болест. Г-н министъра Демерджиев, в случай че желае радикална смяна в битката с наркотрафика, би трябвало да посегне доста по-нависок о. Информация вътре в службите на Министерство на вътрешните работи има задоволителна. Защото в обособени звена между тях чиновниците знаят кой с кого контактува и с кого работи от проведената престъпност.
-->
Самият министър Демерджиев сподели, че тези хора, които ги сменя като началници, не ги освобождава от системата на Министерство на вътрешните работи, а единствено ги реалокира, тъй като те не са положили задоволително старания. Именно по тази причина споделям, че това е палиативна мярка. Ако би трябвало да се търси промяна, би трябвало да се реже до кокал . "

Атанас Атанасов означи и различен проблем, обвързван с кадровата политика и неналичието на кариерно израстване във вътрешното министерство:

" Системата е задръстена на най-горното равнище от така наречен " работещи пенсионери " - те са едно огромно количество от хора,  които получават пенсия и заплати и нямат кой знае какъв блян за резултати. Това задръства долните равнища и лишава от мотивация младите чиновници на Министерство на вътрешните работи, които имат качества, само че не виждат вероятност за себе си ".

На въпрос по какъв начин си изяснява обстоятелството, че освободените от Иван Демерджиев началници на районни ръководства са били назначени от вътрешния министър в кабинета " Петков " Бойко Рашков, Атанасов отхвърли да разяснява кадровата политика на някогашния вътрешен министър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР