Смяната на млечните зъби е много емоционален момент за всеки

...
Смяната на млечните зъби е много емоционален момент за всеки
Коментари Харесай

Как да извадим млечен зъб?

Смяната на млечните зъби е доста прочувствен миг за всеки родител. Това е знак, че детето към този момент е пораснало и от бебе, към този момент се трансформира в зрял субект. Обикновено процесът, в който млечните зъби си отиват, е доста покъртителен, децата споделят всичко, демонстрират ви по какъв начин им се клати зъбчето и впрочем.

Ваденето на млечните зъби нормално не се нуждае от зъболекарски контрол. Това е естествено развой и в множеството случаи „ бебешките “ зъби сами си потеглят. Млечните зъби падат, с цел да освободят място за непрекъснатите. И това стартира някъде към шестата година на детето.

И в случай че при рухването на „ възрастен “ зъб може да е съпроводено с неприятни затруднения като отичане, кървене, инфекции и други, то рухването на млечните зъби става надалеч по-безболезнено.

Ако въпреки всичко бебешкият зъб се е заинатил и не желае да излезе самичък, евентуално ще се нуждае от помощ на възрастен. В подобен случай е значимо да знаете няколко неща:

- Уверете се, че не вадите млечният зъб прекомерно рано. Бебешките зъби демонстрират пътя на възрастните зъби и оказват помощ на лицевите кости да се развият.

- Потърсете ортодонт, в случай че по млечния зъб има кариес.

Ето няколко съвета, които ще оказват помощ на детето ви:

- Кажете му да употребява езика си, с цел да мърда зъба, до момента в който излезе.

- Не им позволявайте да вършат това с ръце – мръсните ръце могат да внесат бактерии в устата.

- Не се тревожете за кръвта. Зъбът, който излиза, когато е подготвен, няма да кърви. Ако въпреки всичко има кръв, дайте на детето си да захапе марля, която ще попие кръвта.

Най-добре намокрете леко марлята преди този момент, тъй като сухата ще залепне и ще аргументи болежка, когато я махнете.

 Млечните зъби от време на време могат да паднат по-късно

Има и няколко занимателни метода, по които да помогнете на детето да си извади зъба. Един от тях е:

- Завържете с конче клатещият се зъб, а другият край вържете на дръжката на вратата. Затворете вратата внезапно, само че не прекомерно мощно. Разклатеният зъб ще излети.

За да няма болежка и с цел да стане по-лесно, зъбът би трябвало да се клати доста. В множеството случаи, ще бъде задоволителен и малко по-силен напън с език.

Не забравяйте да поставите млечния зъб под възглавницата, с цел да пристигна и Феята на зъбките.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР