Смолянското село Смилян вече става известно не само с прословутия

...
Смолянското село Смилян вече става известно не само с прословутия
Коментари Харесай

Смилян се прочува не само с боба

Смолянското село Смилян към този момент оказва се освен с прословутия си фасул, само че и с така наречен бейби взрив. Оказва се, че там нямат проблем с демографската рецесия. Обратно на отрицателните трендове за страната, от Нова година до в този момент на бял свят в Смилян са се появили съвсем двойно повече бебета, спрямо 2016 година, съобщи бТВ. А до края на годината се чака да се родят още към 15 бебета.

Смилян е най-голямото обитаемо място в община Смолян. В селото досега са се родили 21 бебета. Едно от тях е дъщеричката на Анелия Хаджиева, която е първата рожба на фамилията. " Избрахме да си останем тук, тъй като имаме добра работа и двамата. Аз съм учителка, той е търговски представител и към този момент приходите ни са положителни и ще останем тук, до момента в който можем”, споделя дамата.

Основната претовареност е в дърводелски и шивашки цехове. Поради близостта с града, доста хора работят в Смолян и вечер се прибират в селото. Кметът на Смилян Чавдар Червенков уточни, че с помощ от общината са ремонтирали читалището и физкултурния салон. Майките в града са безапелационни, че е направено доста за децата и има места за игра и занимания за тях.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР