Смолянски консорциум за саниране на сгради е уличен, че с

...
Смолянски консорциум за саниране на сгради е уличен, че с
Коментари Харесай

Строителен консорциум издавал фиктивни фактури

Смолянски консорциум за саниране на здания е махленски, че с фиктивни фактури е опитал да си завоюва данъчен заем от близо 100 000 лева Ревизия на Национална агенция за приходите обаче пресича всички опити на консорциума, а посредством дейностите си той даже е избегнал заплащане на корпоративен налог в размер на близо 50 000 лева с лихвите. Така " Консорциум Уондър билд - Русев и КО ООД " ще би трябвало да връща 112 000 Данък добавена стойност на Национална агенция за приходите, както и корпоративния налог.

Консорциумът е основан през 2016 година за присъединяване в социална поръчка по линия на Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания, прецизира Trafficnews.bg. Без особени проблеми консорциумът спечелил една от обособените позиции за осъществяване на санирането на жилищна постройка на ул. " Наталия " в Смолян, като против това получили 1 421 160 лева с Данък добавена стойност. За да не заплащат Данък добавена стойност върху такива стойности обаче, консорциумът завел няколко фиктивни фактури от страна на едното от двете сдружения, които в действителност го основават, а точно " Уондър билд " ООД.

Агенцията по приходите обаче засекла данъчната врътка, откакто сдружението към този момент съумяло да си спести 100 хиляди лв. Данък добавена стойност и още близо толкоз корпоративен налог. В консорциума и компаниите му влезнали данъчни и почнала цялостна проверката. Установено били, че има 3 фактури издадени от “Уондър Билд” ЕООД и 33 фактури, издадени от “Роял Голд БГ” ЕАД за строителни материали на стойност общо 464 429 лева Такива материали и доставките им обаче съгласно Национална агенция за приходите, а и съгласно Административния съд - няма. Така разноските по фактурите не са приети.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР