Смолян. Заместник областните управители Андриян Петров и Владимир Гърбелов проведоха

...
Смолян. Заместник областните управители Андриян Петров и Владимир Гърбелов проведоха
Коментари Харесай

Смолян: Институциите обсъдиха необходимите мерки за подобряване състоянието на републиканската пътна мрежа в областта

Смолян. Заместник регионалните шефове Андриян Петров и Владимир Гърбелов организираха среща с шефове и представители на институциите, имащи отношение със сервитутите по републиканската пътна мрежа в област Смолян. Това оповестиха от пресцентъра на Областна администрация – Смолян . Целта на срещата беше да се обсъдят и подхващат ограничения за разчистване на падналите клони и дървета, както и останалия от зимната поддръжка пясък по пътното платно.
Представителите на институциите рапортуваха за свършеното досега и разискаха пречките за ускорение на почистването на падналите дървета край пътя. Като главен проблем беше изтъкната незаинтересоваността от страна на притежателите на частни гори да подхващат дейности за почистване на падналата дървесина в рамките на техните парцели. Във връзка с този проблем се взе решение да се организира среща с горовладелските кооперации, стопанисващи частни парцели на територията на Пампорово, Стойките, Широка лъка и Чепеларе, където казусът е най-важен.
По време на срещата се разиска и въпросът за работата по премахване на пясъка, останал от зимното поддържане, като беше регистрирано, че темповете на работа на пътно-поддържащата републиканската пътна мрежа компания са незадоволителни и процесът би трябвало да се форсира. Взе се решение и се сложиха периоди до 20 май проходите Пампорово, Рожен и Превала да бъдат главно почистени.
Заместник регионалният шеф Андриян Петров сподели, че регионалният шеф и кабинетът му са подготвени при нужда да се извърнат за подпомагане към организациите и министерствата за справяне с казуса. Той обърна внимание, че с майските празници и наближаващите балове се ускорява пътникопотока и би трябвало в най-кратки периоди да бъде почистена пътната мрежа от пясъка. Във връзка с това регионалният шеф и общините упорстват при сключване на нови и възобновяване на остарели контракти с пътно-поддържащи компании да се изисква процентът на потребление на химикали и соли да се завиши за сметка на обработването с пясък. Засегнат беше и въпросът, обвързван със положението на републиканската пътна мрежа, както и появилите се проблеми върху пътната настилка, в това число и в сектори от пътища в гаранционен период, като се взе решение да бъдат подхванати ограничения за ремонт на тези сектори в най-кратки периоди при настъпване на подобаващи климатични условия.
В срещата участваха заместник-областните шефове Андриян Петров и Владимир Гърбелов, шефът на РД Министерство на вътрешните работи - Смолян ст. комисар Николай Димов, шефът на КАТ - Смолян ст. инсп. Костадин Марковски, шефът на ОПУ - Смолян инж. Костадинка Миланова, зам.-директорът на ЮЦДП - Смолян инж. Ивайло Исаев, шефът на РДГ - Смолян инж. Венцислав Фурлански, Васка Караджова – специалист от община Смолян, кметът на Община Чепеларе Славка Чакърова, Велко Кисьов – отговорник от страна на пътно-поддържащата компания.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР