Смолян. Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова и

...
Смолян. Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова и
Коментари Харесай

Смолян: Зам.-министър Деница Николова и кметът Николай Мелемов откриха реновираната улица „Зорница“ в града

Смолян. Зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Деница Николова и кметът на Смолян Николай Мелемов откриха реновираната улица „ Зорница “ в града, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Смолян . Улицата е актуализирана със средства по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година като част от огромния план на Общината за модернизиране на градската среда. По време на откриването на обекта зам.-министър Николова съобщи, че няма нищо по-хубаво от това да се усъвършенства градската среда и комфорта на живот. „ Чрез европейските средства и европейската взаимност имаме не дребната опция, само че и неповторимата опция да потърсим най-хубавите места за живеене и да ги създадем още по-привлекателни. В рамките на капиталовия запас, който е избран за Смолян в границите на този програмен интервал, който изпълняваме до 2020 година, 45 млн. лева са вложените средства към сегашния миг, които са в ход на осъществяване в разнообразни планове. Един от плановете, който е с най-голяма значителност а жителите, и мярката, която касае възобновяване на градската среда. Преди малко имах опцията да видя един надлез, който следва да бъде открит и той също е финансиран с европейските средства. Това е улица, която несъмнено дава опция за по-добро напредване и свързване с центъра на града и възстановяване на комфорта на живот “, разясни зам.-министър Николова. Тя означи, че следва да бъдат осъществени обекти и в мащабите за културната инфраструктура, като нещата в Смолян се усъвършенстват.
„ За предишния програмен интервал, 50 млн. лева бяха вложени, с цел да подобрят качеството на живот. За нас е доста значимо да осигуряваме по-добър живот и по-добър стандарт на живот, по-добро качество на живот. Надяваме се, че с всички старания, които подхващаме централната и локална власт, взаимно с изпълнителите, съумяваме да го реализираме. Ние постоянно сме наясно, че има доста по-големи потребности, в сравнение с имаме средства, с цел да ги осигурим. Сега чух някои рецензии на поданици и това е обикновено. Като имаме нещо, постоянно се стараем към нещо по-добро и по-амбициозно “, уточни зам.-министър Николова. Тя изрази вяра, с всички вложения, които са осъществени все още, да съумеят да защитят и съответния запас за идващия програмен интервал след 2020 г, когато ще има ново финансиране. в тях Смолян също ще бъде част от опциите за развиване на района, сподели още зам.-министър Николова.
Кметът на Смолян Николай Мелемов съобщи, че едно от приятните му отговорности в работата му като кмет е да се открива нова облага, като улица „ Зорница “. „ Това е резултат от работата на изпълнителя, на зам.-министър Николова за взаимната работа и съдействие, тъй като тя също е част от звеното, с цел да стане тази улица хубава и да станат всички други обекти от Оперативна програма „ Региони в напредък “, които са на стойност 21 млн. лева Всичко това дава ново качество на живот. Ние ще продължаваме и в бъдеще да осъществяваме обекти с европейски средства, тъй като това е методът да изравним стандарта и да дадем европейска среда на живот за нашите съграждани, за нашите деца “, сподели още кметът на Смолян.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР