Смолян. За първи път деца дойдоха на приемна с депутатите

...
Смолян. За първи път деца дойдоха на приемна с депутатите
Коментари Харесай

Смолян: Деца посетиха приемна на депутатите от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и д-р Красимир Събев в града

Смолян. За първи път деца пристигнаха на приемна с депутатите от ГЕРБ доктор Даниела Дариткова и доктор Красимир Събев в Смолян. Те внесоха прошение да им се направи детска площадка на улица „ Добруджа “ в регионалния град. Казаха, че на улица „ Беклийца “ има, само че тъй като са дребни, родителите им не ги пускат там, защото не могат да ги наглеждат. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ. Въпросът незабавно бе отвеян към кмета на Смолян Николай Мелемов. Той бе безапелационен, че в никакъв случай не е отказвал да направи детска площадка, няма да го направи и в този момент. Проблемът в този случай е, че на посочената улица няма общинско място, върху което да се обособи подобаващ за задачата терен. И приканва живущите там – в случай че някой желае да даде част от собствен парцел, общината ще направи площадка.
Съкварталци на децата желаеха да се изследва опцията за ремонт на улицата им, тъй като при значителни превалявания ремонтираната прилежаща улица се засипва с тиня и вода. Съответната улица се оказа част от втория воден цикъл на града, чието осъществяване следва. Поради това преди да се постави ВиК-мрежа, тя не може да бъде асфалтирана и укрепена в този момент.
Земеделски собственик от девинското село Осиково, ползващ над 100 декара държавна земя под аренда, помоли народните представители да му разяснят дали има опция да я купи.
От кв. „ Нов център “ на Смолян постъпи тъжба за подпомагане към депутатите, тъй като на един от блоковете има антена за мобилен оператор, от която търпят нездравословно влияние. Сега обаче има инвеститорско желание за слагане на втора, върху блока до него. А против монтирането й стоят подписите на над 100 индивида, живущи в съседство.
Живеещи на ул. „ Кайнадина “ желаеха да знаят за какво е стартирано подсилване на срутена при свлачище подпорна стена, само че възобновяване й е прекратено. Депутатите и този въпрос отнесоха до община Смолян. От там дадоха отговор, че чакат за довършването й средства от Междуведомствената комисия по бедствия и повреди към Министерски съвет, за което са внесли искане.
Двама работещи с подписка на техни сътрудници от „ Дом за възрастни хора с психологични разстройства “ в Петково се оплакаха на народните представители, че са уволнени дисциплинарно без съображение. Поискаха помощ за изясняване на обстановката. По този въпрос от община Смолян осведомиха депутатите, че е назначена вътрешна комисия, която да ревизира и излезе с решение по отношение на заповедта на шефа.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР