Смолян. За да насърчи учениците към повече двигателна активност, Регионалната

...
Смолян. За да насърчи учениците към повече двигателна активност, Регионалната
Коментари Харесай

Смолян: Три спортни празника под мотото „Спортът възпитава, а движението забавлява“ ще се проведат в града по повод Световният ден на движението

Смолян. За да насърчи учениците към повече двигателна интензивност, Регионалната здравна ревизия – Смолян ще организира три спортни празника под мотото: „ Спортът възпитава, а придвижването забавлява. Това сподели в изявление за Радио „ Фокус “ – Смолян Светлана Стефанова – ст. специалист „ Здравно обучение “ в РЗИ – Смолян. Те ще се проведат на 22 май в ОУ „ Стою Шишков ”, на 25 май в ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий ” и на 1 юни в ОУ „ Проф. доктор Асен Златаров ” – Смолян. По думите на Стефанова занимателните игри ще се проведат в две категории – за възпитаници от 1 до 4 клас и за възпитаници от 5 до 7 клас. „ Спортните празници под мотото: " Спортът възпитава, а придвижването забавлява " ще бъдат осъществени като част от Седмицата на физическата интензивност и спортa – MOVEWeek, която се организира в страната от 2012 година и е огромен празник на физическата интензивност, като в нея се включват общини, спортни клубове, Неправителствени организации и доброволци. Инициативата в България се координира от съдружие " BG Бъди деен “, разясни Стефанова.
Тя означи, че извършено през 2017 година изследване измежду смолянски възпитаници на възраст 14 – 18 години сподели, че те имат добра физическа интензивност – 35% спортуват всекидневно, а 20% един или два пъти в седмицата. „ 70% от интервюираните избират да вървят на учебно заведение пеш, а 8% вършат това с велосипед. Добре осведомени са за ролята и смисъла на физическите извършения и спорта за подсилване на здравето, само че 12% все пак остават пасивни в свободното си време, аргументирайки се с подготовка на уроците за идващия ден или мързел “, сподели още Стефанова.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР