Смолян. Ученици от община Баните посетиха Народното събрание по покана

...
Смолян. Ученици от община Баните посетиха Народното събрание по покана
Коментари Харесай

Смолян: Ученици от Баните посетиха парламента по покана на народния представител д-р Красимир Събев

Смолян. Ученици от община Баните посетиха Народното събрание по покана на депутата от ГЕРБ доктор Красимир Събев. Това оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ – Смолян . Групата бе от 27 деца от първи до 11-ти клас, които са ученици на СУ „ Христо Ботев “. Учениците бяха придружавани от шефа на учебното заведение Пенчо Токучев и техни преподаватели.
Д-р Събев посрещна младите си посетители, описа им за главните пълномощия на институцията и ги срещна със свои сътрудници. Младежите разговаряха с ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, която ги срещна с главните функционалности на Народното събрание и акцентира, че законодателната институция се стреми да даде опция на жителите да посетят Народното събрание и да научат повече за работата на народните представители.
С учениците се срещна и ръководителят на Комисията по опазването на здравето доктор Даниела Дариткова, която също е депутат от Смолян. Децата и младежите се интересуваха детайлно от законотворческият развой, приемането на нормативните актове, работата на парламентарните комисии и методът, по който те се образуват.
В рамките на визитата си те разгледаха и пленарната зала, в която стават дебатите и гласуването, като наблюдаваха полемиките от балкона. Д-р Красимир Събев им пожела да продължат да развиват своя капацитет, да са будни и заинтригувани, да следват своите цели и фантазии.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР