Смолян. Системата на образованието е една от най-подредените, но като

...
Смолян. Системата на образованието е една от най-подредените, но като
Коментари Харесай

Мария Семерджиева, ГЕРБ: Образованието отново ще е приоритет №1, защото само добре образованата нация е просперираща

Смолян. Системата на образованието е една от най-подредените, само че като всички останали, и тя е в развой на развиване. Тези промени не би трябвало да са самоцелни и да нарушават стабилността, а да надграждат и да дават отговор на потребностите както на децата и учениците, по този начин и на упованията на обществото. Това съобщи Мария Семерджиева – претендент за депутат от Политическа партия ГЕРБ за област Смолян, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ – Смолян .

„ Кандидатирам се за депутат, тъй като считам, че с моя опит в системата на образованието и познанията ми мога да допринеса за още по-доброто и устойчивото й развиване. Мога да допринеса и за надграждане на постигнатите резултати. Листата на ГЕРБ в Смолян се състои от изявени и потвърдени експерти, локални хора, които от години са съществено ангажирани с развиването на област Смолян “, уточни Семерджиева.

По думите й, политиките в образованието изискват време.
„ Убедена съм, че ГЕРБ заслужава нов мандат, тъй като през последните 10 години сподели забележителни резултати в ръководството на страната. Политиките й са напълно и единствено в полза на хората. Образованието в реалност беше приоритет на държавното управление и за това има забележими резултати. Смятам, че то ще е водещ приоритет и за идващия мандат, тъй като единствено добре образованата нация е просперираща нация. Българското обучение е моя идея и ще работя за неговото развиване. През идващите години би трябвало да се продължи реализирането и надграждането на политиките за очистване на неграмотността, за опазване на просветителните институции в дребните обитаеми места, гарантиране на финансов запас за повишение на средствата за учителските заплати, повишение на квалификацията на учителите, развиване на материалната инфраструктура, поддръжка на българските учебни заведения в чужбина, отстояване на правото да имаме знаещи, образовани и свободни жители “, разясни Семерджиева.

Мария Семерджиева е магистър по начална учебна педагогика, специфична педагогика и учебна логика на психиката. Началник е на Регионалното ръководство на образованието в Смолян. През 2017 година консултант на министъра на образованието и науката. Втори мандат общински консултант. Семейна, с две деца.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР