Смолян. С концерт-спектакъл Родопски песни и свирни“ Фолклорен ансамбъл Родопа“

...
Смолян. С концерт-спектакъл Родопски песни и свирни“ Фолклорен ансамбъл Родопа“
Коментари Харесай

Смолян: С концерт-спектакъл „Родопски песни и свирни“ Фолклорен ансамбъл „Родопа“ дава старт на новия творчески сезон

Смолян. С концерт-спектакъл „ Родопски песни и свирни “ Фолклорен отбор „ Родопа “ дава старт на новия креативен сезон. Това сподели на откриването на сезона за групировката основният живописен началник на ансамбъла Андриян Петров, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Смолян . Премиерата на спектакъла ще бъде до края на септември или средата на октомври и в него публиката ще чуе обичани родопски песни и свирни, само че показани по един по-различен метод доста по-атрактивен и актуален метод. „ Следващата изненада на надарените артисти, танцьори и оркестранти ще бъде „ Нощта на фолклора “ – един много атрактивен театър, с който мислим да надградим постигнатото от „ Невястата “. Най-важното е, че сме си сложили амбициозната цел, през този сезон да посетим повече от 25 обитаеми места в страната. Подготвяме документите за присъединяване в интернационалния фестивал в Гърция „ Филипион “, който се организира всяка година през юли и август. Така че идната година и в Гърция се надяваме да ни оценят по достолепие “, означи Петров.
Той добави, че значимо в развиването на ансамбъла е и неговото обновяване, а ползата към него се покачва. Предстои да бъде изработен кастинг за двама млади нови танцьори, които желаят да се причислят към ансамбъла. Има проблем с подмладяването във връзка с оркестъра, уточни Петров. „ Добре е приказваме с община Смолян и Музикалното учебно заведение в Широка лъка, с цел да намерим допирните точки. Обмисляме вид за предоставяне на стипендия или различен метод, по който да намерим пътят, по който да притеглим млади оркестранти и от НУФИ Широка лъка при нас. Имаме едни млад гайдар в оркестъра който потвърди на какво е кадърен “, добави Петров. Той означи, че тази година ще заложат и на соловите изяви като дадат опция на хората от хора и оркестъра да покажат това, на което са способни.
До две седмици ансамбълът ще се снабди с рейс, тъй като това е най-скъпото перо след заплатите, добави Петров. Той посочи, че средствата за него са обезпечени от донори от Смолян и със закупуването на рейс, ще бъдат решени транспортни проблеми. „ Миналата година община Смолян отпусна пари за закупуване на микробус, с който транспортираме техниката, а от този сезон към този момент ще имаме рейс и за състава “, сподели Петров и заключи, че през новия сезон им следва доста, само че приятна креативна работа.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР