Смолян. Регионалната инспекция по околната среда и водите – Смолян

...
Смолян. Регионалната инспекция по околната среда и водите – Смолян
Коментари Харесай

РИОСВ – Смолян награди победителите в два конкурса по повод 22 април – Деня на Земята

Смолян. Регионалната ревизия по околната среда и водите – Смолян награди спечелилите в два състезанието, проведени от инспекцията, във връзка 22 април – Деня на Земята. Това оповестиха от екоинспекцията .

Бяха наградени спечелилите в състезанието за разработване на къщички за птички. Повечето от къщичките към този момент са сложени и подготвени да се трансфорат в дом за птиците. По време на награждаването беше разпечатана кутията със събраните от благотворителния базар средства.

Сумата от 900лв. ще бъде употребена за организирането на детска работилница във връзка Европейският ден на „ Натура 2000 “ и 22 май – Деня на биоразнообразието и подаяние за „ Спасителният център за диви животни на Зелени Балкани “ в Стара Загора. В центъра годишно постъпват повече от 1000 нуждаещи се от помощ редки и застрашени диви животни, а дарените средства ще оказват помощ на експерти и доброволци за изхранването и грижите по лекуване, рехабилитация, размножаване и връщане в природата на предпазените скотски типове.

По-късно денем бяха наградени спечелилите в литературният конкурс „ Кой, в случай че не ние? “, проведен от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Смолян и Регионалната библиотека „ Николай Вранчев “. Участие в състезанието взеха 47 произведения, изпратени от младежи от цялата страна, които посредством своите разкази, есета и стихотворения обявиха своята съпричастност към опазването на околната среда.

Експерти от инспекцията взеха присъединяване в самодейност на Българският юношески Червен кръст, в границите на която беше засадено дърво от типа Липа. По този метод младежите насочиха своето обръщение за Деня на Земята, под мотото „ Да възстановим нашата планета Земя “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР