Смолян. Превантивно-информационният център по наркотични вещества към Община Смолян организира

...
Смолян. Превантивно-информационният център по наркотични вещества към Община Смолян организира
Коментари Харесай

Смолян: Младежи от превантивно-информационния център към Общината посетиха център за рехабилитация на зависими

Смолян. Превантивно-информационният център по наркотични субстанции към Община Смолян провежда посещаване на Сдружение „ Ретро – Надежда “. Това е център за рехабилитация на подвластни настоящ допълнително от 25 страни в света. Той е изцяло безвъзмезден и самофинансиращ се посредством дейностите, които се правят. Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян .
Децата с интерес разгледаха двора и стопанството, което се поддържа напълно от живеещите там. Най-дългогодишните жители на общността Валери и Радослав описаха за пътя по който са минали, какво са изгубили за времето през което са употребявали опиати. Младежите с интерес слушаха техните разкази, заяви секретарят на Превантивно-информационния център Мария Славчева.
Затова те са се заели да оказват помощ на хората, които са обезверени, комплицирани, отхвърлени и се борят със зависимостта, разказал е Радослав. Той е споделил, че те са минали през всичко това и не желаят и други деца да пострадат. Те оказват помощ на всеки, който има предпочитание за смяна без значение от обществено състояние, генезис или изповедание, тъй като знаят, че решение на казуса има и те могат да оказват помощ. Децата поканиха момчетата да дойдат в Смолян и да опишат на връстниците си техните истории, тъй като има какво да се научи и да създадат сами своя избор.
Доброволците благодарят на управлението само че Община Смолян за поддръжката за реализирането на техните хрумвания и планове в битката срещу неприятните прояви и отсега нататък ще оказват помощ на своите другари и съученици да не протягат ръка към опиатите, алкохола и цигарите, уточни още Славчева.
Проявата се провежда във връзка 5 декември – Международен ден на доброволеца.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР