Смолян. Народният представител от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова се поклони

...
Смолян. Народният представител от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова се поклони
Коментари Харесай

Смолян: Народният представител от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова се поклони пред паметника на загиналите за освобождението на село Широка лъка и околността

Смолян. Народният представител от ГЕРБ доктор Даниела Дариткова се поклони пред паметника на починалите за освобождението на село Широка лъка и покрайнината, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ. Заедно с регионалният шеф на Смолян Недялко Славов участваха на тържествена заря-проверка и сервираха венци пред паметника на починалите от войните и паметника на Екзарх Стефан I. „ Днес доста по-отчетливо виждаме какъв брой мощ, геройство и себеотдаване се изисква, с цел да напуснеш дома си, с цел да жертваш младостта си за свободата. Нека отдадем дължимото на историята, на историческата памет и да се върнем към уроците “, съобщи доктор Дариткова.
Преди това се извърши вечерно свещенодействие в църквата „ Успение Богородично “ - с. Широка лъка. В тържеството взеха присъединяване военнослужещи от 101 Алпийски батальон от сухопътните войски и духов оркестър на военновъздушните сили в Пловдив.
Признателните съвременници с едноминутно безмълвие и рухване на колене уважиха героите, починали за свободата на Широка лъка и покрайнината. Празниците в селото не престават и през днешния ден на 15 август, с празнично свещенодействие и национално забавление по случай храмовия празник на църквата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР