Смолян. На 26 май ще спечелим изборите. Левицата ще спечели,

...
Смолян. На 26 май ще спечелим изборите. Левицата ще спечели,
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Елена Йончева, БСП: Не искаме да повярваме, че прокуратурата ще замете случая „Ало, Банов съм”

Смолян. „ На 26 май ще спечелим изборите. Левицата ще завоюва, тъй като няма властническа власт, която дълго да се задържи. На 26 май стартират измененията в България ”. Това съобщи лидерът на листата на " Българска социалистическа партия за България " за евроизборите Елена Йончева по време на среща с обществеността в град Смолян, оповестиха от пресцентъра на " Българска социалистическа партия за България " .
По думите ѝ огромният камшик за България е корупцията – 11 милиарда евро. България губи вследствие на корупция. „ Днес прокуратурата излезе със известие по " Ало, Банов съм ", скандал, в който един министър, в качеството си на зам.-министър на културата, опрощава на една компания 700 хиляди лв., като дава разпореждане да бъдат фалшифицирани документи. Няма явен знак- дали прокуратурата ще проверява този случай. Тя отхвърли да образува досъдебно произвеждане заради липса на автентичен звуков файл. Ние обжалвахме и предоставихме истинския звуков файл. Не желаеме да повярваме, че прокуратурата ще замете случая „ Ало, Банов съм ”, както направи със случая „ Ало, Ваньо съм ”, съобщи Йончева.
По мнението на лидера на листата на " Българска социалистическа партия за България " тези 11 милиарда евро, потънали в корупция, могат да отидат в пенсии, положителни заплати и стопанска система. „ 3.6 % стопански напредък – това е напредък на застоя, растежът на разрастващите се страни и той подсигурява беднотия и за идващите генерации ”, изрази мнение тя.
Йончева попита- за какво средствата от еврофондовете не стигат до българина, с цел да не е заставен той да емигрира. Тя цитира статистиката, която споделя, че всеки втори българин отпътува в чужбина. „ Правителството не финансира млади фермери и дребни стопанства ”, сподели Йончева.
По мотив значимостта на идните избори, Елена Йончева разяснява: „ Това не са избори просто за Европейски парламент, а за България. Смятам, че това е пътят да се избавим от бандата на Борисов, която се разпада. Хората видяха, че това е една голяма машина за грабежи ”.
„ Имаме куража да кажем – стига толкоз. От екраните ни споделят „ хванете ни, в случай че можете ”, посочи тя. По думите ѝ би трябвало да се покаже, че е допустимо да бъдат спрени ГЕРБ и да се отстрани системата, която е в основата на безперспективността. „ Хората би трябвало да гласоподават, тъй като високата изборна интензивност ще понижи вероятността за изборни операции. Нека „ Цветанов плюс ” се трансформира в Цветанов минус ”, заключи Йончева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР