Смолян. Кметът Николай Мелемов откри Зоналния етап на фестивала на

...
Смолян. Кметът Николай Мелемов откри Зоналния етап на фестивала на
Коментари Харесай

Смолян: Кметът Николай Мелемов откри зоналния етап на фестивала на руската песен и танц „Пусть всегда будет солнце“

Смолян. Кметът Николай Мелемов откри Зоналния стадий на фестивала на съветската ария и танц „ Пусть всегда будет солнце ”, който се организира в Родопския трагичен спектакъл „ Николай Хайтов ” в Смолян. Общината за повторно е хазаин на регионален стадий. Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян .
Градоначалникът поздрави участниците, ръководителите и уредниците на събитието. „ Изключително ми е прелестно да ви посрещна в Смолян и да ви поздравя с достиженията на регионалния стадий на фестивала. Пожелавам ви триумфи и приятни страсти на зоналния стадий. „ Пусть всегда будет солнце ” става все по-популярен и притегля от ден на ден деца от разнообразни възрасти. Днешният празник ще покаже гения и знанията за езика и културата на Русия. Пожелавам ви триумф и нови достижения ”, сподели при откриването на фестивала кметът Мелемов.
В това издание има 47 осъществявания, ще се изявят над 280 деца от детски градини, учебни заведения и читалища от четири области – Смолян, Пловдив, Кърджали и Пазарджик.
Организатори на зоналния стадий са Община Смолян, Регионалното ръководство на образованието, Руски клуб – Смолян и Движение „ Русофили ” – Смолян.
Фестивалът има за цел разпространение на съветската ария, лирика и танц, основаване на интерес у младежите към културата на Русия и изкуството на обичани съветски реализатори в региона, както на занимателната ария, по този начин и на песни от съветския фолклор. „ Пусть всегда будет ” солнце е включен в Културния календар на Община Смолян. Провеждането му се трансформира в добра традиция, а наши участници са лауреати на зоналния и националния стадий от предходни издания на фестивала. На национално равнище той се провежда от Национално придвижване „ Русофили ”, със съдействието на Фонд „ Русский мир ” – Москва, Министерство на образованието и науката, Синдикат на българските учители, Национален замък на децата и др.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР