Смолян. Кметът Николай Мелемов откри заседанието на експертната работна група

...
Смолян. Кметът Николай Мелемов откри заседанието на експертната работна група
Коментари Харесай

Смолян: Кметът Николай Мелемов откри заседанието на експертната работна група във връзка с проблема със свлачището при Тикале

Смолян. Кметът Николай Мелемов откри съвещанието на експертната работна група по отношение на казуса със свлачището при Тикале, което затвори пътя Смолян – Мадан. Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян . „ Радвам се, че тази намира се случва, с цел да се вземат значими решения, които да успокоят хората и да набележим съответни ограничения за справяне със обстановката ”, уточни Мелемов.
В съвещанието вземат участие водещи геолози, специалисти, представители на държавни и общински институции, ангажирани с казуса. Председател на експертната група е доцент доктор Стефчо Стойнев от Минно-геоложкия университет. Той уточни, че задачата им е да извършат инженерно-геоложки оглед на свлачището, да създадат предварителна оценка и набележат ограничения за стабилизиране на терена в този сектор и усмиряване на процесите. Да предложат благоприятни условия за последователно отваряне на пътя и възобновяване на придвижването, в случай че на този стадий това е допустимо. До 19 март експертната комисия би трябвало да даде мнението си за опциите за стабилизиране на проблематичния сектор.
Първоначалните огледи и видео фрагменти с дрон над свлачището демонстрираха пукнатини с размери до 100- 150 метра. Пътят Смолян – Мадан остава затворен поради свлачището при Тикале, а като обходен маршрут се употребява трасето Смилян - Рудозем. В момента се построява и обходен път от с.Влахово до с.Тикале.
След срещата в общината, експертната група отиде да извърши оглед и картировка на свлачището, след което ще се дадат рекомендации за незабавни ограничения за стабилизиране на свлачищната зона.
Пресцентър на община Смолян
Колеги, от експертната група споделиха, че в 16.00 часа през днешния ден ще бъдат в Община Смолян в 247 зала, с цел да споделят усещанията си от огледа и какви ограничения ще набелязват.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР