Смолян. Интерски конгресът в Пампорово е от изключително голям мащаб

...
Смолян. Интерски конгресът в Пампорово е от изключително голям мащаб
Коментари Харесай

Министър Красен Кралев: Интерски конгресът в Пампорово нарежда България до най-силните страни в зимните спортове като Австрия, Швейцария, Франция, Италия и САЩ

Смолян. Интерски конгресът в Пампорово е от извънредно огромен мащаб и това подрежда България на едно място със страни като Австрия, Швейцария, Франция, Италия и Съединени американски щати, които са от най-силните в зимните спортове. Това съобщи в Пампорово министърът на Младежта и спорта Красен Кралев, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Смолян . „ Доволен съм, че България съумя да завоюва подобен конгрес, конкуренцията беше много огромна, преди четири години се преборихме със Сочи и с Леви. Тази година се чака за идващия тур на Интерски да се борят Кицбюел и Леви още веднъж, тъй че си даваме сметка какви огромни курорти желаят да завоюват това домакинство. Наистина се получава прелестен празник – над 1100 инструктора плюс нашите от България, които са 150 души, общо от 30 страни си дават среща тук. Ще има семинари на високо равнище, над 70 лекции и 120 семинара “, добави министър Кралев.
Той означи, че в случай че желаеме да сме на международно равнище със зимните спортове и да подкрепяме туристическата промишленост, а зимният туризъм е от изключителна значимост за България и нашата стопанска система, тук има директна връзка сред организирането на спортни събития и туристи. „ Туристите вървят там, където вървят огромните звезди, техните инструктори, където има много положителни вести от страната, която да промотира зимните ивенти. Само тази година в България има международна купа по алпийски ски, международно състезание по шортрек и най-после международните инструктори от целия сват си дават среща тук в Пампорово, с цел да могат да споделят международните новости и достижения в ски промишлеността. Това е страховит плюс за България “, сподели още министър Кралев.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР