Смолян днес се прощава с журналиста Георги Узунов. Доайенът на

...
Смолян днес се прощава с журналиста Георги Узунов. Доайенът на
Коментари Харесай

Почина журналистът Георги Узунов

Смолян през днешния ден се прости с журналиста Георги Узунов. Доайенът на журналистическата колегия в Смолян умря след боледуване на 78-годишна възраст.

Журналист с над 40-годишна активност в районни и национални медии, дълготраен представител на управлението на Съюз на българските журналисти, Георги Узунов бе яркото публицистично перо на Смолян и Родопите. Отстоявал задачата на самостоятелната публицистика като основен редактор на „ Родопски новини “ и „ Родопи новина “, Узунов трансформира вестниците в медийна школа за няколко генерации смолянски публицисти.

Двукратен първенец на България в ски бягането, Георги Узунов следваше и в медиите спортменския дух и правила да се стигне оттатък границите и бариерите. В медийните архиви на Смолян ще останат публицистичните му произведения, които припомнят, че и във времето на цифровите медии, публицистиката остава коректив и „ четвърта власт “.

Носител е на златна значка „ Златно перо “ на Съюз на българските журналисти и „ Златен плакет “ на Община Смолян. Няколко мандата общински консултант и заместител – кмет на Смолян, Георги Узунов бе част от събитията, свързани с демократичния преход в Родопите.

Поклонението стартира в 12:00 часа през днешния ден в църквата „ Св. Дух “ в Смолян, а погребението е в 15:30 часа в гробищен парк „ Беклийца “.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР