Смокини в горещото лято е една от добрите хранителни инвестиции,

...
Смокини в горещото лято е една от добрите хранителни инвестиции,
Коментари Харесай

Смокините пазят сърцето и талията

Смокини в горещото лято е една от положителните хранителни вложения, които може да извършите с чиста съвест!

Защото изгодите им са многочислени, а усета – неудържим! И един доста значим за дамите факт – смокините пазят фигурата – в 100 грама пресни смокини има едвам 74 ккал.

Тъй като по природа не съдържат мазнини или холестерол, само че имат огромно количество фибри, смокините се трансформират в идеална храна за тези, които се пробват да понижат от тежестта си.

Вкусните плодчета имат високо наличие на фибри, витамини K, B и минерали като фосфор, калций, желязо и магнезий. Грижат се сърцето да е крепко, метаболизмът – добър, а и са източник на сила. На всичкото от горната страна съдържат и пектин, който е извънредно потребен за храносмилателната система.

Смокините са с ниско наличие на натрий и с високо наличие на калий, като по този метод оказват помощ за попречване и на хипертония.

Интересен и малко прочут факт е, че яденето на смокини е ефикасен лек за лекуване на болки в гърлото. Това се дължи на високото им наличие на клей. Тъй като смокините съдържат желязо, те оказват помощ и в битката с анемията.

Ако желаете да се разкрасите, още веднъж може да заложите на смокини – направете каша от няколко пресни смокини, намажете я на лицето си и останете по този начин за към 10-15 минути. След като измиете лицето си, то ще засияе, а в случай че сте имали проблем с акне и други пъпчици, той ще е към този момент в предишното.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР