Смножество жалби е залята ОИК-Симитли от началото на изборния ден,

...
Смножество жалби е залята ОИК-Симитли от началото на изборния ден,
Коментари Харесай

Екшън в Симитли: Пребиха кандидат за общински съветник заради отказ да купи членове на СИК

Смножество тъжби е залята ОИК-Симитли от началото на изборния ден, две от тях са препратени към прокуратурата, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.

Кандидатът за общински консултант Добромир Айков е алармирал прокуратурата, че на 27 октомври към 21 ч. в региона на пазара в Симитли му е нанесен побой от трима души, по-рано денем отказал на същите представители на партия да им купи против 30 000 лева, членове и цели секционни комисии в града, които са 29 на брой, три от които преносими.
 Добромир Айков
„ Предложиха ми да купя всички СИК-ове на територията на общината, това не е пазар, аз нямам такива благоприятни условия “, сподели пред БГНЕС Айков.

Същия ден вечерта група мъже настигат автомобила на пострадалия на пазара в Симитли: 

" Преследваха ме и ме настигнаха на пазара, заградиха ме с три автомобила и бе употребена мощ върху мен. Аз съм доста покъртен от протичащото се. Страхувам се за себе си ".

Напрежението в Симитли в деня на изборите продължава да ескалира, предава БНР. Общинската изборна комисия е залята с тъжби и сигнали. Председателят Величка Ушатова: 

" Броят не мога да ви кажа, тъй като непрестанно постъпват тъжби и сигнали за наблюдаващи, които вървят облечени с жълти жилетки. В момента ще заседаваме да забележим кои тъжби са основателни и надлежно какви дейности да бъдат подхванати ".

В Симитли претендентите за кмет с двама, досегашният Апостол Апостолов се бори за 6-ти мандат, а претендент на опозицията му е Дамян Качулски.

Веднага след диалога пред ОИК, дойде полиция за определяне на обстоятелства и условия по следващата тъжба.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР