Смисълът от посещението на Лаура Кьовеши е да се установят

...
Смисълът от посещението на Лаура Кьовеши е да се установят
Коментари Харесай

Атанас Славов: Посещението на Кьовеши цели създаване на работни отношения с българските институции

Смисълът от визитата на Лаура Кьовеши е да се открият действителни работни връзки сред българските институции и Европейската прокуратура. Това съобщи пред Българска национална телевизия заместник-председателят на непрекъснатата парламентарна комисия по конституционни и правни въпроси Атанас Славов.

Той разясни, че визитата на Кьовеши е ориентирана към основаването на организационни, процесуални и административни условия, с цел да могат делегираните европейски прокурори да работят обикновено.

„ Нашите европейски делегирани прокурори са доста натоварени “, установи Славов, като подсети, че от България са постъпили 120 сигнала в Европейската прокуратура. Той призна, че не знае дали сигналите са изпращани до български институции преди да бъде сезирана Европейската прокуратура.

Според него, управлението на прокуратурата не дало на делегираните прокурори задоволителна ресурсна осигуреност, по тази причина „ към момента има забутани каузи “.

Петър Славов съобщи още, че не му е известно при визитата на Кьовеши да е дискутиран въпросът за промяна на основния прокурор.

„ Не можем да чакаме европейският основен прокурор да се занимава със промяната на господин Гешев “, разяснява той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР