SMIC пуска новото производство до края на първото полугодиеЗаводите на

...
SMIC пуска новото производство до края на първото полугодиеЗаводите на
Коментари Харесай

Китайски чипмейкър усвои 14-нм технология

SMIC пуска новото произвеждане до края на първото полугодие

Заводите на SMIC скоро ще създават 14-нанометрови чипове (източник: SMIC)

Най-големият производител на чипове в Китай е подготвен да стартира серийно произвеждане по 14-нанометров софтуерен развой, заяви AnandTech. Нещо повече, компанията към този момент усвоява и по-тънки процеси.

Твърди се, че SMIC възнамерява да пусне 14-нм произвеждане до края на първото полугодие. Това е важен триумф за китайската полупроводникова промишленост, изключително като се има поради, че компанията изпреварва графика си – по-рано SMIC планираше да пристъпи към 14-нм произвеждане към края на 2019 година
още по тематиката
Усвояването на напреднала технология ще разреши на SMIC да пусне настоящи артикули за всеобщия пазар. Не се оповестяват първите клиенти на 14-нанометровите чипове, само че е известно, че компанията работи с HiSilicon, Qualcomm и Fingerprint Cards.

Към момента SMIC няма огромен индустриален потенциал за 14-нм артикули. Тя разполага с два завода, способни да работят с 300-милиметрови пластини и по 28-нм развой. Същите предприятия ще се употребяват и за 14-нанометровото произвеждане.

Проблемът е, че двата завода са натоварени до близо 95% от потенциала им и SMIC мъчно ще задели индустриални мощности. Но компанията строи нов цех на стойност 10 милиарда $, който ще създава и 14-нанометрови чипове.

Същевременно, SMIC работи по асимилиране на още по-тънки софтуерни процеси – в частност, 10- и 7-нанометрови. Новият цех ще може да създава и чипове по тези по-напреднали технологии.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР