Сметопочистването на столицата също е в „правилни“ ръце – вълци,

...
Сметопочистването на столицата също е в „правилни“ ръце – вълци,
Коментари Харесай

Борис Бонев: София има нужда от революция, а не от бавни и мъчителни промени

Сметопочистването на столицата също е в „ верни “ ръце – вълци, мечки и други тарикати. Когато поискахме по Закона за достъп до социална информация информация за взаимоотношенията възложител – реализатор се оказа, че през 2015 година при изплатени на сметопочистващите компании 110 млн. лева, санкциите за некачествена работа са били за 1900 лева, разгласи във видео изявление за „ Студио Банкеръ “ Борис Бонев, претендент за кмет на столицата от гражданско придвижване „ Спаси София “.

300-страничната идея на Борис Бонев за развиване на София включва визия за 10 години напред и това е най-мащабният план, представян в миналото от претендент за кмет на града.

В изявлението Бонев сподели още:

„ Спаси София “ към този момент 10 година работи интензивно и обществено за решение на проблемите на града, тъкмо поради този опит съм най-подготвеният претендент за кмет на столицата.

София има ужда от гражданска война, а не от мудна и мъчителна еволюция. Сега градът е в продължаващо закъснение от всички европейски столици, вместо да се конкурира с Париж и Лондон.

София би трябвало да се бори за вложения и образ на световно равнище, не можем да продължаваме да съществуваме в нашето си ъгълча на света.

В днешна София даже вложенията на оказват помощ, тъй като те отиват за некачествено създаване и небрежни поправки.

Проблемите на общината главно са рекет, недобро административно обслужване, мудни процедури, неприятна инфраструктура, а корупцията е шапката на всичко това.

Само един образец: компания, обвързвана с предприемача Ковачки купува електрическа сила от „ Топлоикация – София “ и след това я препродава на енергийната борса с бърза облага, вместо това да прави самото общинско сдружение – типичен образец за източване.

Ролята на Топлофикация не би трябвало да бъде шантаж и тормоз на жителите, а обезпечаване на качествена и налична услуга.

Сметките за боклук са мъчително несправедливи – едни създават великански количества отпадък и заплащат по-малко от редовите семейства.

Сметопочистването на столицата също е в „ верни “ ръце – вълци, мечки и други тарикати. Когато поискахме по Закона за достъп до социална информация информация за взаимоотношенията възложител–изпълнител се оказа, че през 2015 година при изплатени на сметопочистващите компании 110 млн. лева, санкциите за некачествена работа са били за 1900 лева

София продължава да се уголемява, останалата част от страна продължава да се свива – това не е добре за страната. Столицата може да бъде добър образец не посредством изсмукване на нацията, а посредством предоставяне на ноу-хау, посредством помощ за развиване на другите общини.

В момента столицата се е трансформирала в последно пристанище преди емиграцията.

Вижте цялото изявление с Борис Бонев.

https://www.youtube.com/watch?v=PqmBkj0eJUY
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР